_4uwp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yapılmamış bir fikir vereceklerini sanmıyorum. http prokolü içerisinde bende her şeyi yapabilirim ama hedef kitlesi zahmetli ve masraflı. protokol dışına çıkmak, daha niş alanlara yönelmek gerekiyor. örneğin bir oyuncu topluluğu için bot yazılabilir ama, öyle basit görüntü yorumlama veya makrodan bahsetmiyorum. ram üzerinde gerçekleşen işlemleri takip edip, buna göre aksiyon alacak bir iş. seafight adında bir oyun var, adamın teki o oyuna bot yazdı. belki 10-15 yıl binlerce kullanıcıdan özelliklere göre 20-30 dolar her ay düzenli para aldı. reklama ihtiyaç duymayan ve müşterinin üzerine atlayacakları işlerden biri bu, oyun bot/hileleri yazmak.
Oyun bot hileleri biraz ilgi çekici dediğiniz gibi fakat şöyle ki bunun birden yasal tarafı var. Bu tarz hileleri yapan kişiler çok ciddi rakamları kazanıyor fakat fark edeceksiniz ki bu kişilerin hiçbiri görünür bilinir kimseler değiller. El altından birşeyleri çeviriyorlar.

suleymand adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mini CRM platformu yapabilirsiniz. Elimde imkan olsa ve tecrübeye sahip olsam yapardım açıkçası.

Teşekkürler bir değerlendireceğim.

Elbette bazı fikirlerim mevcut. Hatta açık konuşmak gerekirse, elimde oldukça fazla fikir var. Şu an yaşadığım asıl durum, bu fikirler arasından seçim yapabilmek. Çünkü tahmin edebileceğiniz üzere, bu fikirlerin bir kısmı halihazırda piyasada bulunan konseptler.

Örneğin:
  • Not uygulaması [Web,Mobil,Masaüstü]
  • Multi Tenant SaaS blog [Dashboard: Web, Mobil, Masaüstü]
  • Multi Tenant SaaS bio/portfolyo sistemi [Dashboard: Web, Mobil, Masaüstü]
    …ve bu liste uzayıp gidiyor.

Bu noktada bir sorun yok; ancak öncelikle Multi Tenant sistemlerin ne olduğuna kısaca değinmek istiyorum.

Multi Tenant (Çok Kiracılı) Sistem Nedir?
Bu sistemlerde X kullanıcısı gelir ve sizden X yazılımını satın alır. Bu yazılımla birlikte kullanıcıya domain, hosting ve gerekli tüm teknik hizmetleri de sağlamış olursunuz. Multi Tenant sistemlerde aynı yazılımı kopyala-yapıştır mantığıyla farklı sunuculara dağıtmazsınız. Bunun yerine tek bir yazılım üzerinden hizmet verirsiniz. Her kullanıcı aynı yazılımı kullanır, ancak her birinin verileri ayrı tutulur.

Bunu bir “gecekondu mahallesi” yerine “apartman” kurmak gibi düşünebilirsiniz. Her şey ortak altyapıda bulunur, ama herkesin kendine ait bir alanı vardır.

Avantajları:
  • Teknik bakım ve güncellemeler çok daha hızlı yapılır.
  • Kullanıcı beklentilerine yönelik geliştirmeler daha verimli olur.
  • Olası hata ve sorunlar kolayca tespit edilip düzeltilir.
  • Kullanıcı, yalnızca birkaç butona tıklayarak kendi web sitesini oluşturabilir.
Bunları anlatmamın nedeni şu: Bu tarz sistemlerin karmaşıklığı genelde oldukça yüksektir. Çünkü pek çok kişinin bu seviyede teknik bilgi veya becerisi olmayabiliyor. Bilgisi yeterli olan kişiler ise genellikle zaten iyi kazandıkları için böyle bir sistemi sıfırdan kurmak için vakit bulamıyorlar.

Dolayısıyla, bu fikir akışını paylaşmakta bir sakınca görmüyorum.