takip edeceğin kaynak yok... hükümete yakın kaynaklar hükümet şakşakçılığı yapıp hedef şaşırtıyor. kedi kurtarma operasyonu falan gösteriyorlar. muhalif denen kaynaklar da hükümetten besleniyor, onlar da senin benim sorunları yerine aynı teraneyi okuyorlar. herkes kendi koltuğunun peşinde. yoksa muhalif kanallar şimdiye çoktaaannn yeri göğü birbirine katabilirdi.

bu bir beceriksizlik değil. bir planın adım adım devreye alınması. ben derim ki bu sınırlar böyle kalmaz. bak il sayısı artıyor. diyecekler ki böyle idaresi zor, eyaletler olsun. sonra da eyaletler bir araya gelip ayrılma kararı alacak. sanırımm diklemesine bölecekler. hatay tarafı doğuda kalacağı için büyük bir liman gereksinimi olacak, o sebeple kıbrısın peşine düştüler. santraller nehirler de doğuda kalacak o sebeple nükleer santralleri de batıya yapıyorlar. amerika da bir tane kuracakmış ya... bizi de eziyorlar ki gık diyemeyelim. halk fakir ve muhtaç hale getirilmeden yapılamaz bu işler. memleketin kafa takımını da kovaladılar zaten yurtdışına.

çok ama çok büyük çöküşlere hazır olun derim ben.

bunları nereden takip edebilirim diyorsan, benim gibi yapacaksın. bbc ingiltere, euronews... italtan haber kanalları... tabii hepsi ingilizce... buralardan takip edeceksin. ilginçtir bu kanallardan bizim ülke hakkında yerel kanallardan daha çok şey öğreniyorsun... o zaman dünyanın bize bakışını da öğrenirsin. neden vize vermediklerini de...

coğrafya kaderindir.