Valla kardeş 30'lu yaşlarda bu durumdasın, ben 56 yaşında bu durumdayım. hani bu durumu "afrikada da aç insanlar var haline şükret" modeline çevirmek istemiyorum, nefret etmişimdi bu karşılaştırmadan, daha çocukken bile bu lafı duyduğumda "avusturyada da şatoda yaşayanlar var" dedim, misafirler benden nefret ederdi ama....
bu senin yetersizliği değil, beceiksizliğin değil. en beceriksiz insan bile eğer bir beyinsel biyolojik sorunu yoksa kendi küçük dünyasını çevirecek kadar iş döndürebilir.
ama... burada değil.
insanlar bunu istedi. oylama yaptı, defaarca... hala da duruma bakılırsa bunu istemeye devam ediyorlar. sanırım "ben beceremiyorsam hiçkimse berecemesin" gibi bir düşünce var arkasında, çözemiyorum ve bilemiyorum. şurası gerçek ki başka bir memlekette olsak yer gök birbirine girmişti şimdiye kadar... söyledik yazdık çizdik, mantıklı şekilde anlatmaya çalıştık, örnekler verdik, ispat ettik... işe yaramadı.
sen bu topraklarda yanlış zamanda doğmuş şanssız bir insansın o kadar. yapacak birşey yok. hepimiz öyleyiz... insanoğlu 400bin yıldır dünya üzerinde yürüyor, dünya 150 milyon kilometrekare kara barındırıyor, bizim denk geldiğimiz zamana ve yere bak. Televizyona bakarsan aynı rezaletin içerisine kıbrısı da sürüklemeye çalışılıyor....
tekrar lafı kendime getirmeyeceğim. bu durum ikinci dünya savaşı filmlerindeki halkın ayakta kalma çabası gibi. o siyah beyaz filmleri izlemeni tavsiye ederim. benzer şekilde star wars filmlerini de bu durumumuza uygun bir çerçeve olarak görmüş ve izlemişimdir hep. yapacak birşey var mı... yok...
çözüm... birikim kalmadığına göre yok... eğer sağlam paran varsa terki diyar eylemek. aile akrabalar çoluk çocuk ? alabildiğini alıp kalanını bırakmak.
ama yukarıdaki laf salatasını bir kenara bırakıp da işe yarar birşey söylemem gerekirse... çok ama çok daha kötü günlere hazır olmak lazım. buraları bölecekleri zamanlar yaklaşıyor. insanların sesleri daha da çıkmasın diye iyice exmeye devam edecekler. bunlar kaza eseri olan şeyler değil. beceriksizlikten dolayı yapılan şeyler değil. adım adım plan işliyor. bir laf var ya Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar değerlidir diye..
sen mi.... ben mi... filler tepişir çimenler ezili sözündeki çimenleriz biz.
Günübirlik küçük mutluluklar yaratmaya çalışıyoruz... bununla yetinmek kalıyor bize...
coğrafya kaderindir. hem de ne kader...