Ruzgarm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 8 aydır bir yerde çalışıyorum bunun dışında evden farklı bir firmaya hizmet veriyorum. Çalışma sürem öncesinde farklı bir ülkeye gitmek gibi isteklerim vardı ve hep araştırdım öncesinde dil eğitimi vs. almıştım. Bir organizasyona başvurdum ve kabul edildim. Mısır'da bir dijital pazarlama ajansında 45 gün boyunca gönüllü olarak çalışacağım onlar kalacak yer, 3 ögün yemek ve temel ihtiyaçlarımı karşılayacak şekilde orada kalabileceğim. Bunun haricinde yol masrafı, pasaport vb. masraflar bana aittir.

Çalıştığım yerde asgari ücrete çalışmaktayım ve 4-5 yıldır burada çalışanların hiç bir şekilde maaşları artmamış.

Mobilya şirketinin dijital pazarlama bölümünde çalıştığım için oturmamış bir yapıları var ve alanında tecrübeli elemanlar çalışmıyor haliyle çok fazla bir şey katmıyor. Bunları düşünürken Mısır planının ortaya çıkması beni sevindirdi buradanda şuanda şartlar kötü olsa bile ayrılmayı düşünmüyorum bulunduğum şehirde iş bulmak kolay değil.

Yöneticiden ücretsiz izin talep ettim o beni destekledi ancak kararları direkt olarak şirketin patronu veriyor. Patron ücretsiz izin talebini kabul etmiyor. Bende kendim görüşüp ikna edebileceğimi söyledim bunu söyleyince bana git çıkışını al dediler. Bugün Allah nasip ederse kendim görüşüp durumu tekrar anlatacağım. Burada iki konu görüşeceğim Ücretsiz izin meselesini tekrar konuşacağım ikinci olarak yeni yıla girerken asgari ücrete zam haricinde bir artış yapıp yapmayacaklarını soracağım.

Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Kendinizi geliştiremediğiniz bir ortamda çalışıyorsunuz, asgari ücrete çalıştığınız ve yandan bir işiniz olduğunuzu varsayalım. Bununla birlikte burada Mısır'a gitme gibi bir hikayeniz var oradaki edindiğin tecrübelerinizi CV'ye aktarırsanız daha rahat bir iş bulabilirsiniz + olarak yeni kapılar açılabilir.

Bununla birlikte iş yeri evime çok uzak yolda çok zaman harcıyorum.

İş yerinin bana sunduğu imkanlar: asgari ücret + yemek+ sigorta + yol (Evimden merkeze yakın bir yere gidip oradan servis alıyor)

Yandan çalıştığım bir firma var demiştim onlarla ilişkimiz çok iyi hatta gelecekte çalışmayı geçen hafta yeni konuştuk ben memnunum onlarda benden memnun gayet iyi gidiyoruz hatta orada maaşım artabilir.

Siz ne yapardınız? İşten ayrılır mıydınız? Burada böyle bir ortamda çalışmaya devam eder miydiniz?
Hocam asgari ücret alıyorum demişsiniz. Kaybedeceğiniz pek bir şey yok gibi. Asgari ücrete her yerde iş bulursunuz. İstediğiniz masa başı iş olur mu olmaz mı bilemem ama en basitinden waikikide veya zincir fast food firmalarına bile girseniz asgariden bir tık üst kazanırsınız. Yaşadığınız yerde bu ne kadar kolay bilmiyorum ama ben yine bulabileceğinizi düşünüyorum. Birikmişiniz varsa bence böyle bir tecrübeyi edinebilirsiniz. Döndüğünüzde bu firmada kazandığınız ücrete başka herhangi bir iş rahatlıkla bulunabilir diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.