Sözde Nets*s / log* kurumsal (!?) bayisi diye geçen bir firma , şirkette benim hazırladığım ve 8 yıldır, her yıl güncellenerek kullanılan (yeni lisans almadıklarından dolayı MSSQL 2008 R2'de kullanılan) 56 adet procedure, function, view ve bunlarla hazırlanan raporlarımın şifreletini kırıp sadece _CemC_ leri kendi firma adlarının kısa yolu _NF_ yaparak kendileri yapmış gibi müşteriye yutturmuş, Hatta TblMuplanSube tablosunda alias kullanırken MS yerine elim kaydı MZ yazıp öyle devam etmiştim. O bile aynı tek bir harf değiştirmemişler. Sadece şifreyi kırıp başlığa kendi adlarını yazmışlar. Zaten baştan yazabilecek bilgi, beceri ve zekaları olsaydı 8 sene içinde defalarca kendileri yazabilirdi. Bu intihali (*) yapan şahış da özür dilemek yerine utanıp sıkılmadan "ben sabahları namaza başladım. Hakkını helal et ki üzerimde kul hakkı kalmasın" demişti. Patronunu arayıp her ikisini de hakkımın haram zıkkım olduğunu sevdikerlinden çocuklarından fitil fitil çıkmasını söylemiştim.
(*)Not 1 : Ülkemiz yasaları gereiği hırsıza hırsız, do-lan-dırıcıya dol-lan-dırıcı, malum anne çocuğuna malum anne çoğu diyemediğimiz için arapça kökenli akademik bir kavram olan "intihal" kelimesini kullandım.
Not 2 : Nets*s'in bağlı olduğu Log* firmasına da şikayet ettim ama bir şey çıkmadı. Sadece bayiyi uyarıp anaokulu çocuğuna söyler gibi nasihat vermişler. Nezaketen özür dileyen olmadın.
Not 3 : Ailem avukat. Hukuksal süreçler uzun sürüyor. Sadece kendimi yıpratmamak adına mahkemeye vermedim. Fakat bilişim derneği vb her fırsatta bu şahısların yaptıklarını anlatıyor, ayrıca Logo ile yazıştığımda gönderdiğim ekran görüntülerini de bilişim camiası ile özelden paylaşıyorum ki yarın öbürgün dürüst namuslu insanları tercih etsinler. Haksız rekabete uğramasınlar.