Merhaba değerli dostlar,
Aslında başlıktan da anlaşılabileceği gibi elimde ciddi bir yazılım yeteneği var; ancak tutarlı bir fikre sahip olmadığım için bu konuyu açıyorum. Web, mobil ve masaüstü platformlarında geliştirme yapabiliyorum. Yani full SaaS uygulamaları, ortak API üzerinden çalışan karmaşık sistemler ve benzeri projeleri geliştirebiliyorum.
Sorunum şu: Bu yeteneklerle nasıl bir proje oluşturabilirim? Karmaşık olmayan, orta ölçekli ama bir o kadar da kullanışlı ve gelir getirme potansiyeli yüksek bir proje arayışındayım. Fakat gözlemlediğim kadarıyla net bir sonuca varamıyorum.
Domain ve hosting masrafı olacak, reklam için masraf olacak ve günün sonunda epeyce emek harcanacak. Ama sonuçta kazanç sağlayacak mı, bu tamamen belirsiz.
Daha önce farklı yazılımlarla ilgilenmiş olsam da, proje oluşturma üzerine çok yoğunlaşmadım; dolayısıyla sürekli fikir arayışı içerisindeyim. Fikirler sürekli değişiyor ve bazen yapay zekâ ile ya da başka araçlarla insanların geliştirdiği şeyleri görüyorum. Kaba olmasın ama benim gözümde bazı projeler, başarısız olacağını düşündüğüm projelerle karşılaştırıldığında oldukça basit veya değersiz görünüyor. Örneğin biri sadece bir input ile çekiliş sistemi geliştirmiş ve abonelik planlamalarıyla iş yapmayı planlıyor. Bu tarz fikirler bana biraz uçuk geliyor.
Bu noktada sizlere sormak istiyorum:
- Hangi tür projeler gerçekten kazanç sağlayabilir?
- Harcanacak reklam ve diğer masraflar buna değer mi?
Değerli görüşlerinizi merak ediyorum.