Yatay/uzun videolar paylaşıyorsanız algoritma tarafında herhangi bir sorun yok. Türkiye yapıp kendi ip adresiniz ile videoları paylaşabilirsiniz.
Shorts videolar paylaşıyorsanız videolarınız başlık ve açıklama ingilizce olsa da öncelikle Türkiye'deki kullanıcılara öneriliyor VDS/VPN tarzı yöntemler kullanmadığınızda.
1 ayı aşkın süre denedim global shorts kanalı. İstisnasız tüm videolarım yüklemeden sonraki ilk saatlerde saçma şekilde öncelikle Türkiye'deki kullanıcılara önerildi. Ve bu da retention ve swipe oranlarını olumsuz etkiledi. Bu oranlar video globalden trafik almaya başladıkça düzeliyordu fakat ilk saatlerde gelen o olumsuz oranlar yüzünden videolar hakettiği performansları gösteremedi. Ben shorts videolardaki bu öneri algoritması yüzünden global shorts yapmayı bıraktım vds falan kullanmak istemediğimden. Burada tercih size kalmış.
Hic shorts videosu paylasmiyorum. 50 bin aboneli Türkçe oyun kanalim var, shortslar yuzunden yatay videolar çöp oldu. Yeni kanalda shorts falan atmıyorum atmamda