Selam olsun,

Sandığınızdan çok daha kolay ve keyifli şekilde bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İnsan acaba diye düşündüğünde İstanbul'da yaşanır mı acaba? diye aynı kriterlerle kıyaslama yapsa emin olun yaşanmayacak yer İstanbul olacaktır.
Bende bu endişeleri taşıyordum yani hatta başka endişeler.
Hiç kimseyi tanımıyorum, başımıza bir iş gelse kimsemiz yok, insanları nasıldır? vs. vs.
Yerleştikten sonra ki ben daha uç bir noktadan giriş yaptım direkt köye yerleştim.

Bu işin ince noktası bu sorular ve yanıtları değil.
Siz nasıl bir hayat istiyorsunuz?

Bunca yıl içinde onlarca insanın gelip buraya yerleştiğini ama 3 tanesinin burada kaldığını yazmak isterim.
Hayalleri sandıkları şey aslında hayalleri değilmiş.
Sessizlik, sakinlik, trafiksiz ya da organik gıdalar vs. ilk 6 ay sonra eğer gerçekten bunları isteyen bir insan değilseniz aşırı sıkıcı gelmeye başlıyor.
Çok arkadaşınız ya da sosyal hayatınızın olması mümkün değil çünkü her ne kadar insan her ortama uyarım düşüncesinde olsa da yetiştiğiniz kafa yapısında, iki sohbet edeceğiniz insan sizin gibi buraya gelmiş diğer insanlar olmaya başlıyor.

Mesela ben çok huzurlu ve mutluyum.
Ağaçlarımla uğraşıyorum 4 köpeğim var bahçede onlarla takılıyorum, ağaçlarda yaşayan sincaplara yemek veriyorum, yaylalara çıkıyorum fotoğraf çekiyorum, geziyorum vs.
Yemek sepeti yok, hadi, getir, götür vs yok.

Ekonomik olarak 30 40 bin TL arasına müstakil havuzlu villada yaşarsınız.
İstanbul'da harcadığınızdan çok daha az para harcarsınız ve her işinizi 10 15 dakikada halledersiniz gerek banka gerek devlet kurumlarında.
Sıra, park yeri, trafik gibi dertler olmaz.

Falanlar filanlar.
Çok şey yazılır da ilk başlarda yazdığım gibi bu yaşamın gerçekten size uyup uymadığını düşünmenizi naçizane tavsiye etmek isterim.
Köye yerleşme kısmını yazdım zaten ilçelerin merkezine yerleştikten sonra ne diye İstanbul'dan gidilir anlamam.