lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde böyle hayalim var, istanbulda kiralar çok pahalı oysa ki çok bilinmeyen az nüfuslu şehirlerde kiralar gayet uygun geliyor araştırdıkça. Farkında olmadan da bu hayale her gün yaklaştığımı fark ediyorum, istanbulda her dışarı çıktığımda o kaostan dolayı daha da bunalıyorum, her an bayburt, ığdır gibi bir yere kaçıp yerleşebilirim

Bana stabil bir internet, bir tane market ve biraz yeşillik olsa yetiyor, bu üç kriteri karşılayan her yerde (az insan olması koşuluyla) rahatça yaşayabilirim.
Elbette hayal kurmak güzel, fakat gerçeklere bakınca her ihtimali hesaplamak ve önlem almak gerekiyor, örneğin remote çalışıyorsanız ve taşınırsanız işinizde bir sorun olursa ya da çalışamayacak duruma gelirseniz sizi uzunca bir süre idame ettirecek birikimin olması gibi çoook fazla şey var..
Ya böyle bir hayalinizin olması muhteşem. Umarım hayallerimize doğru bir planlamayla kavuşabiliriz. Aslında maddiyattan ziyade beni kaotik ortam çok yoruyor.

Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzer duygular içindeyim hocam Balıkesir de Çanakkale de gerçekten çok güzel şehirler, balıkesirde minibüse bindim o bile medeniyet kokuyordu ama yaz aylarında çok güzel kışın nasıldır bilemiyor insan..

Birde İstanbul bir alışkanlık hocam Hatay depremi olunca millet korkusundan istanbulu terk etmişti kriptocu bir eleman bodruma gitti 2 ay ancak dayanabildi geri İstanbula geldi çünkü bir şekilde alışkanlık yapıyor bu şehir insana.
O kadar haklısınız ki İstanbul resmen bir alışkanlık ama bu alışkanlığın yorgunluğu da insanı bitiriyor. 3 yaz artarda Balıkesir Ören'de kaldık ailecek ve çok beğendik. İnsanlar gerçekten çok medeni.