GSS yani Genel Sağlık Sigortası Belkide hükümetin vatandaşı lehine uyguladığı en büyük yatırımdır.
Örneğin aracınıza kasko yaptırıyorsunuz kaçınız kaskoyu her sene arayıp arabamı çizdim, vurdum kaskodan tamirini yaptırmak istiyorum diyor?
hatta kaskom bozulmasın diye tonlarca para ödeyip kaskom bozulmasın diye cebinden ödeme yapıyor. Trafik sigortası da cabası.
Bu sistemde vatandaşı aynı evde yaşan aile bireyleri ile beraber 800 lira gibi bir rakama neredeyse tüm devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinden yararlandıryor,
2 tane ağrı kesici fiyatna tüm ailenizle ana baba çoluk çocuk ücretsiz muayene ve ilaç alabiliyor. geliri gerçekten olmayan varsa onu da vatandaşın talebi halinde devlet karşılıyor..
Kamunun ilaç ve hastahane maliyeti Cari açıkla eşdeğer. o yüzden bu nasıl birşey felan gibi laflar çok doğru ve anlamlı değil,
bugün bu sistemi bu kalitede ve bu süratte uygulayabilen dünyada nerede ise ülke yok.
Buraya kadar ki açıklama genel bilgilendirme içindi.
Gelelim 10 yıla..
SSK prim alacakları 10 yıldan geriye gitmez. öncesinde takibe alınması lazım. bu durumda da haciz ve icra anlamına gelmekte.
o yüzden 10 yıl geriye dönük borcu takip etmek yerine siliyor.
Benim fikrim ise bu sistemi isteğe bağlı olması. en az 6 ay prim ödeme şartı ile sağlık sisteminden yararlanılması, aksi halde ücretli ödemeye geçilmesi.
böyle olursa halkın çoğu kendi rızasıyla sisteme dahil olur zaten.
Sen nerde yaşıyorsun hocam? Gurbetçiler gibi sallamışsın
Bu sistem zorla milleti sigortalı yapıp, zorla borçlandırıyor. Sonrada hacize kadar gidiyor. Hala da bu saçmalığa devam ediyorlar yıllardır vaçgeçmediler. Dünyada örneği yok. Yanlış hatırlamıyorsam abdnin ilk aklına gelmişti bu sistem, onlar yapamayıp bizimkiler hayata geçirmişti.
Şimdi, ücretsiz muayene diye birşey yok. Hastanede muayene ücreti ödemezsin, eczanede ilaç alırken çıkar o ücret. Yani muayene hastane ücretsiz
İlaçlar zaten ücretsiz değil. Ayrıca iki ağrı kesici ücreti niye o kadar bir sorgulaa diyecem de sorgulamazsın
Çocuklar zaten her ülkede ücretsiz yararlanır. Gss ile ailede bir kişi sigortalı olunca ana baba dede kardeş sigortalı olmuyor 800 liraya

Bireysel geçiriyorlar burada.
Ayrıca sigortadaki açığı niye Türk vatandaşlarına geçiryorlar, bunu da sorgula diyecem de sorgulamazsın. Ben mi cari açığa neden oluyorum? Başka ülke vatandaşlarına her sağlık hizmeti ücretsiz ama bize gelince ehaciz? Bunu ne yapacaz?
Yani nerden baksak ülkenin durumdan haberi olmayan gurbetçiler gibi yazmışsın.