@HoffnungTR; guncellemeyi hafta ici yapacaktim hocam. sizin icin bugun yapalim.

adsense "inceleme gerekiyor" dedi. icerik konusunda oldukca eminim, onay alamama sebebi icerik olamazdi. biraz arastirdiktan sonra search console'daki verileri inceleyince dil degiskenlerinin dom guncellendikten sonra yuklenmesinin ciddi bir sorun oldugunu farkettim. her ne kadar ssr olsa da istedigim seklinde calismamasi sebebiyle vuejs'den vazgecip inertia kullamaya karar verdim. yaklasik 2 hafta surdu uyarlama ve hala bitmedi. bugun bitirip dosyalari gunceleldikten sonra adsense basvurusunu yeniden yapacagim.

ilk gunden ingilizce icerkler olusturuluyordu, bu hafta ispanyolca'yi da aktif ettim. suan 19.674 icerik otomatik olusturulup yayinlandi ama her biri ayri bir sayfa olarak degil. icerikler ulke, eyalet, sehir hiyerarsisinde olusuturulup yayinlaniyor. sistemde kayitli 156,633 konum var fakat aktif konum sayisi sadece 1,587. yeni icerikler olusturuldugunda o haftanin vide'i olarak ilgili konumun icerigine ekleme yapiliyor. boylece index alan her sayfa otomatik haftalik guncelleniyor.

@Bonarous; simdiye kadar sadece pinterest'te 30 pin paylasimi yaptim. sifir seo ile simdilik veriler bu sekilde. her ne kadar icerikleri llm (claude, chat gpt ve gemini entegrasyonlari aktif) ile otomatik olustursa da, konumlar icin tek seferlik manuel icerik girdigim 3 farkli bolum var. ilk olarak o konumun tarihi, ikincisi site icerigi ile alakali konsepti aciklayan bir metin ve ucuncu olarak da her bir konum icin ozel bir resim secip duzenlemem gerekiyor. aslinda bunlar opsiyonel ama olmusken en iyisi olsun diye ugrasiyorum. ozellikle resim olayi cok zamanimi aliyor.

projede tahmin ettigimden daha yavas ilerliyor olsam da istikrarli bir sekilde devam ediyor. onumuzdeki haftadan itibaren backlink calimalarina baslamayi planliyorum. bu hafta sosyal medya hesaplarinda otomatik paylasim entegrasyonunu tamamladiktan sonra cok hizli bir sekilde fenomen olacagindan eminim.