Yatay video izlenimlerimi genç arkadaşlarla paylaşmak istedim. eleştirebilir veya katkı sağlayabilirseniz memnun olurum.
* iyi videolar yapmalısınız, insanlar izlemeli, (izlenim süresi/toplam süre) oranı ne kadar çok olursa o kadar iyi.
* insanların videonuzu beğenmesi ve yorum yapması önemli.
* videoyu ilk izleyen az sayıda kişinin istastistikleri önemli, sonra başka bir grupta denenir video, tabi her video her kanal da bu algoritmaya hep girmez, burada bence algoritma tamamen anlaşılmasın diye random bir sistem bile olabilir. o yüzden biz bunu "5 6 kanaldan birinde izleniyor videolar , izlenmeyen video nedense başka kanalda izlendi" şeklinde algılıyoruz.
* Video konusu başlığı görseli herşeyi cezbedici olmalı. ilk 20 30 sn kesinlikle insanların hemen kapatmaması gerekiyor. videoyu ilk açanların %40 50 si hemen kapatıyorsa, diğerleri tamamını izlese de çok zor artık videonun çok izlenmesi. Herkesin videonun %20 %30 arasını izlemesi bile daha iyi.
* Videodaki yorumları yanıtlayın farklı şekillerde.
* kanalınızı bilgisayarda açık tutun.
* mümkün olduğunca çok yüklü bir şekilde taslak ve zamanlanmış video yüklememeye çalışın. hiç yapmasanız daha iyi. (ben de yapıyorum uğraşmamak için ama bunun etkiliyor olması veya bir noktada etkileyecek olması şaşırtmaz.)
* video açıklaması mutlaka her videoda özgün olmalı.
* Her kanalın bir istihap haddi vardır. Yeni bir kanalda amacınız bir kanal geçmişi olsun diye hızlıca video atmak istiyorsunuz ama bunu yaptığınızda izlenme şansı çok azalıyor. Onun yerine haftada 2 3 video atarak önce herhang bir videonun izlenmesini bekleyin sonra haftada 4 5 e çıkarın ve bunu arttırarak maksimum haftada 10 video yükleyin. yatay videolar olan bir kanalda daha fazlası zararlı, shorts için bu geçerli değil ama shorts ile gelir elde etmeye çalışmamalısınız. shorts kesinlikle sadece kanalın abone sayısını bir miktar izlenmek için kullanılmalı, ama shorts gelirine bel bağlanmaz.
* SON VE EN ÖNEMLİ KONU: "İSTİKRAR" aynı bilgisayarda, aynı oturumdan sürekli aynı kitleye hitap eden videoları yükleyin ve bıkmayın. 100 tane atınca gelmeyen izlenme birden gelmeye başlayabilir. kesilse de tekrar devam edin. bu tür içerik sürdüremiyorsanız her attığıniz izlensin istiyorsanız bu gerçekten zor. çünkü rekabet çok. yeni kanalların kendini ispat edinceye kadar şansı çok az.
Bunlara daha yüksek kazanç elde edebilmek için ilave edeceğim en önemli şey ise mutlaka ya niche ya da en azından yabancı dilde videolar yapmalısınız ve olabildiğince uzun videolar yapmalısınız. Bir şekilde otomasyon olmadan bu tür bir şey sağlamak çok zor. o yüzden bu işi hobi olarak da olsa yapmak istemeyecek kişiler için sırf para kazanmak üzere yapmak çok zor bir şey. Ama otomasyon ile kanal üretecek bir imkanınız varsa işler değişiyor. çünkü 1 kanalın veya bir türün izlenip izlenmeyeceği bilinemese de istikrarlı bir şekilde çalışan kişiler mutlaka kazanç elde ediyor. Bir çok kanalınız olabilmesi için otomatik şekilde üretim yapabiliyor olmalısınız. Bundan sonra farklı IP ve bilgisayardan yüklemenin önemini de dikkate alarak dikkatli bir şekilde azimle çalışmalısınız. Bu iş kolay değil ama iyi bir kazanç kapısı.
herkese bol kazançlar diliyorum.
Hocam video planlamanın bende ciddi etki ettiğini düşünüyorum çünkü bunu kendim deneyimledim ama bir yandan da saçma geliyor youtube neden böyle bir şey yapsın.Bilgisayar başında olmadan yüksek boyutlu videodaları da ancak planlayarak yükleyebiliyoruz bu soruna çözüm bulamadım