Ben Allah'ın adaletine bıraktım. Yaradana güvenim sonsuz, Elbet onun cezasını bu dünyada ve diğer dünyada verecektir.
Hocam Bende Çoğu Şeyi Rabbime Havale ediyorum ama bazen olmuyor bu dünyada yapılanlar bu dünyada cezasını almalı.
Cezaevi ve ıslah sürecinde rusyaya bakmadığımız sürece düzelmemiz zor, cezaevleri veya ıslah süreci Türkiye'de tatil sürecidir hocam, ilk olarak cezaevi altyapısında bunu düzeltmemiz lazım, hafif suçlara bir şey diyemem ancak cinayet, gasp, tehdit, asarım keserim muhabbetlerine karşı rusya örneği şart hocam, adamlar bu tarz vatandaşları hastaneye kapatıyorlar, hastanede bir güzel beyni yıkandıktan sonra tekrar cezaevine postalıyorlar, duruma göre tahliye olduktan sonra emin olun bir daha aynı suçu işleyecek toto pek olmuyor.
Aynı şekilde adalet yapısını da geliştirmek lazım, bir kere kovuşturma yapılması usulünü komple yeniden dizayn etmeleri gerekiyor, çok absürt konular olmadığı sürece, her dava titizlikle incelenmeli.
Tabi bunları 25 senedir iktidarda olan hükümetten beklememek gerekiyor, ampülün de değişmesi lazım yani, enerji tüketmeyen ampüllere bakın.
Cezaevinde çalışıyorum içeride yatanlar ve gelen yakınları o kadar rahatki Herşeyde cimere şikayet, cezalar caydırıcı degil yetersiz.
buraya sadece bir haber bırakıyorum. cezaevlerinde şartlar ağırlaştırılmalı kesinlikle.
Esenler'de "27" ayrı suçtan (aranan ve sabıka) kaydı olan bir şahıs GBT kontrolü sırasında polis tarafından yakalandı ve çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı
https://www.diken.com.tr/esenlerde-2...ip-saliverildi
bundan 8,9 ay önce 18 yaşında bir çocuk denk gelmişti 40 üstü suçu vardı ve kaçıncı kata çıkmış tam hatırlamıyorum hırsızlık yaparak altınlarını çalmıştı. daha 18 inde onlarca dosyası varken halen dışarıda gezenler dahi çok, her suç'a 1 yıl verler dahi indirimsiz şekilde güzel olacak.
Amacı keinlikle TCKya göre suç sayılan "suçu ve suçluyu övmek" değil ! Fakat bana göre, bu gidişle zorbalara karşı, yüce Türk adaletinin hatta tanrının bile zamanında sağlayamadığı adaleti sağlayabilecek tek arkadaş bu !
Mesleğim gereği buda var hocam lakin bu tur şeylere başvurmak istemiyorum. Taaki rabbim yaşatmasın ama son ana kadar kullanmamda. ama insanı teşvik edecekler neredeyse adalet sağlamak için. hukuk diyoruz adalet diyoruz sonuç kocaman sıfır.
Bazıları makarna ve çaya adaletten daha çok değer verdiği için olabilir
kesinlikle katılıyorum
Borcum olmadığı halde beni her gün arayan Dünya varlık yönetim şirketi hakkında aramaların ekran görüntülerini alarak suç duyurusunda bulundum.
İlk olarak tıpkı sizin olayda olduğu gibi takipsizlik kararı geldi.
İtiraz ettim. Bir sene sonra dosyaya, şikayetci olduğum kurum yetkililerinin de ifadeleri için müzekkere eklendi. Hala bekliyoruz.
Adalet çok yavaş işliyor ek olarak haklı olsanız bile ispat etmek için kendimizi parçalıyoruz.
aşırı yavaş hemde öyle böyle degil.
Mahkemelerin olaya bakışı :
X Etnik gruptan bu işten başka ne yapsın
ofisimi soyan hırsızın 1700 sabıkası vardı aynı gün serbest kaldı. Mahkemeye bile gelmedi

ve hakim özel konuşmada aynen bunu söyledi bana.
Herkes kibar hümanist oldu ama Bireysel silahlanma haktır
Neler var hocam nelerrrr. Son zamanlarda belki sizlerde denk gelmiştir,,, Bay... çetesinden tutuklama oluyor ve ilk yada 2 mahkemesinde serbest kalan onlarca kişi var yine.