Eklenti yazmak istesem Cache eklentisi yazardim.
Cok daha mantikli geliyor.
Seo eklentilerinde rekaber asiri fazla.
Cache'de bu konuda soyle bir olay gerceklesmisti.
Tabi ozmanlar site isleri yogun, ekonomi pert degil, site actiginda hit alabiliyorsun.
Fastcache diye bir eklenti gelistirdi bir arkadasimiz ve Turk oldugunu biliyorum.
Aylik 60 dolardan yabancilara satarak koseyi donmustu.
Hatta cache eklentilerinde 1. siraya gelmisti.
Bence var olan populer kategoriler yerine daha akilci kategorilere yonelmek gerek diye dusunuyorum.
Mesela site ici linklenme icin ozel eklentiler var. Basit olanlardan bahsetmiyorum.
Ornek Link Whisper, bu eklentinin sahibi Nichepursuits sdahibiydi ve bence harika bir eklentiydi.
Bir baka ornek ise Amazon yonlendirme eklentileri.
Mesela bir eklenti vardi, hangi ulkeden geliyorsan o ulkeye gore Amazon urunun o ulke magazasina ve senin o hesapta affiliate ile anlastigin urune yonlendiriyordu.
Kisacasi bazen dusunuyorum, kodlama cok guclu bir beceri ama hangi konuya yonelmek gerektigi cok onemli.
Mesela daha alt kategorilerde iyi aranma hacmini yuksek olan kelimelere yonlenip bir web sitesi acilip eklenti satisina yonelinebilir.
Tabi populer eklentilerde degilde, daha spesific konularda aranan eklentilerde rekabet asiri az oluyor.
Sadece dusuncelerimi paylastim.
Konunuza gelecek olursak, bence bir SEO eklentisinde AI gereksiz, koymalarinin sebebi iste bak AI ayak uyduruyoruz, aman eksik olmasin.
AI koysanda o hizmeti sinirsiz kullanmak icin illa kredi alman gerekecek, boyle olunca AI olsada kac kisi AI ozelligini kullanacak ki bence gereksiz.
bence Seo eklentisinde en onemli kisim Schema ozelligi.
Okudugum kadariyla sizin eklentinizde cok ozellik var ama bu ozellikler ne kadar iyi olacak? Simdi site ici link onerileri ne kalitede olacak.
Bence cok fazla ozellik ekleyip, basit kalacak sekilde yapilacagina, en temel ozellikler eklenip kapsamli yapilabilir.
Ben boyle bir eklenti yapsam forumla ugrasmam zaten, direk ingilizce site kurup paravan sitelerle sosyal medya Reddit vs ordan bastirirdim.
Life-time veya sinirsiz site ozelligi koymazdim. Yillik odeme alirdim. ilk basta on lansman amaciyla %50 fiyatla girerdim pazara, sonra yukseltirdim.
Blocksy temasida oyleydi 350 dolardan 500'e cekmislerdi.
Bence cok ozellikle ugrasmak yerine ana temel seyler ama daha iyisini yapmalisiniz.
Cok ozellik demek, cogu sey bastan savma olacaktir diye dusunuyorum, cunku dunya uzerinde bu dediklerinizin tek eklentide olani yok diye biliyorum.
Birde insanlar basiti sever. Mesel Rankmath basit ama cok ayar kismi var, Yoast cok basit peki satmiyor mu?
Dusuncelerimi paylastim umarim faydali olmusumdur.