Videonuzu izledim. Hyperliquid bir dex borsası dostum ? ayrıca aggtrade verisi ile bir kullanıcının yönünü pozisyonunu kesin olarak göremezsin sadece tahmin edersin. Bir alıcı yani buy işlem yapan kullanıcının satın aldıkdan sonra işleminin yönü short olabilir. bunu göremezsin sadece tahmin edersin. Videonuzda çok tutarsızlıklar var. Videozda çok basit çok kolay dediğin için yazma gereği hissettim. Yıllardır yazılım geliştiriyorum binance api dökümantasyonunu yaladım yuttum. O kadar kolay ve basit değil dostum alaycı bir tavır sergilemişsin, ve o kadar zarar eden insanları salak yerine koymuşsun. Madem yazılım geliştiriyorsun aggtrade verisinin aslında tam olarak yönü vermediğini bilmen lazım ? ayrıca hyperliquid bir dex borsası olduğunu ve zincir üstü verilere herkezin ulaşabildiğini bilmiyormusun. Hyperliquid en zirve zamanlarda bile binance nin %15 kadar ulaşabiliryor. %85 lik bir bilinmeyen oran var. Neyse dostum ya sıkıldım artık bu kategoriden samimi insan bulmak zor.
Merhaba sevgili dostum; Hoş geldin.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim; farklı bakış açıları bizim için kıymetli.
Evet, Hyperliquid bir DEX ve zincir üstü veriye erişim herkese açık.
Bilmeyenler öğrenmek isteyenler içinde, senin vesilenle kısaca açıklayalım;
1.İşlemler herkese açık şekilde zincirde kayıtlı,
2.On - chain veri izlenebilir,
3. Emir defteri likiditesi; Binance gibi merkezi borsalardaki kadar büyük değildir ! (Bu noktayı, yazında ifade etmek istediğini anladım. )
Ancak video da anlattığım şey tek bir veriyle pozisyonun yönünü / (trendi) kesin belirlemek değil;
Orderflow Confluence yaklaşımıyla
likidite bölgelerinde MM davranışını erken okumak ve bunu
onaylayıcı sinyallerle desteklemekti.
Teknik analiz sadece Fibonacci/Destek-Direnç çizmekten, ibaret değil. Esas hedef,
o bölgelerdeki gizli veriyi görünür kılmak ve
yön okumasının tek bir veriyle değil, bir confluence/ onay bütünlüğüyle yapılması gerektiğini göstermek.
Bu çerçevede
aggTrade verisinin tek başına pozisyon yönü veremeyeceğini elbette biliyorum. Videoda öğrencilerime göstermek istediğim;
aggr veride hacim var sanılırken bazen bot işlemlerinin altının boş kalabildiği algısını doğru kurmak
ve nereye bakmaları gerektiğini göstermektı. Muhtemelen video atlanarak izlendiği için, bu bağlam gözden kaçmış olabilir.
Burada dikkat etmemiz gereken nüans; Ballina davranışının trend yönüyle kesiştiği noktaları okumak olmalı.
Biz zincir üstü veriden;
* Balinanın entry priceını (giriş fiyatını),
* Liquidation priceını (tasfiye fiyatını),
* Marjin büyüklüğünü (pozisyon büyüklüğü),
Ve pozisyonun büyüklüğe oranla piyasayı nasıl yönlendirebileceğini görebiliyoruz.
Örnek vermek gerekirse; bir balinanın tasfiye seviyesi Fibonacci 0.340.382 bölgesinde ise, fiyat re-test sonrası o bölgenin altına indiğinde
hangi balinanın avlanacağını da önceden okuyabiliyoruz.
Bu da bize
grafiğin nereye çizileceğini değil, kimin çizdireceğini gösteriyor.
"Basit ve kolay" vurgum, teknik altyapıya değil;
kullanıcı arayüzünü ve öğrenme sürecini sadeleştirmeye yönelikti. Yeni başlayanların karmaşık veri setlerinden korkmadan adım adım ilerleyebilmesi için dili basitleştirdim.
Asla kimseyi küçümsemek niyetinde değilim; tam tersine
kaybeden tarafa ışık tutmaya ve oyunu anlaması için çabalıyorum, çalışıyorum.
Eğer dalga geçer gibi bir izlenim verdiysem de kendi adıma
özür dilerim. Market Makera karşı oyunu okumaya odaklıyım ve bu yolda ezilenlerin yanında duracağım.
Vaktin olduğunda videoyu
baştan sona, kesmeden izlemeni rica ederim; çünkü anlatım birbirine bağlı ve kaçırılmaması gereken detaylar içeriyor.
Zaman ayırdığın için tekrar teşekkür ederim.
Not: Eğitim
ücretsiz ve
adım adım ilerliyor. 1.Bölümü yayınlandı.
Her şeyi bir anda öğretmeyeceğim, bölümler halinde öğreterek sonunda
Confluence Kümesi nasıl oluşur bilinçlenerek öğrenerek anlayacaklar,
Benim hedefim,
Market Makerın kurduğu oyunu erken okumak ve bu oyunda ezilenlerin yanında durmaktır.
Son olarak da;
"Samimi insanı bulmak zor" dediğin için; sana samimi ve kendimizi de ifade eden detaylı bir cevap vermek istedim, umnarım samimiyetimize inanırsın,
İyi haftasonları dilerim,
Saygılar,