gdisanastronaut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi de çocukları mı hedef alıyoruz 🥳
BINGILDAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında tam olarak öyle değil, akran demek yaş grubu birbirine benzer olan kişiler arasında güç dengesizliği sonucu zarar veren davranış anlamına gelir. Yani siz 30 yaşındaysanız ve sizin yaşınızda birisi size zorbalık yapıyorsa buda akran zorbalığıdır. 😊
gdisanastronaut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatın olan akşını bozan tekilleştiren bir durum bu o yüzden pek mantıklı gelmiyor bu alanda çalışma yapılması gelişimin önünü kesebilir zorbalığa uğrayan da zorbalık yapanda kendine ayrı bir düşünce yapısı katar değişim ve gelişim de buradan doğar o yüzden bozmamak gerek 😂✋
BINGILDAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önüne geçilmesi ve bu alanda çalışılması gereklidir. Zorbalık kendi haline bırakıldığında geçmez ve aksine şiddeti daha da çok artar ve ölüm, taciz ve tecavüz olaylarıyla sonuçlanabilir. Çünkü engellenmediğinde kişi zorbalık yapmakta kendini serbest ve özgür hisseder. Zaten birçok olayın temel nedeni de akran zorbalığının engellenmemesidir.
Guzel domain.
Tam nis bir alan.
https://sgdd.org.tr/mhpss/peer-bully...0to%20bullying.
Buraya bakarsak cocuklar arasinda olan bir olay. Ogrencileri de ekleyebiliriz.
Esek kadar olmus birine zorbalik yapilsa da ona akran zorbaligi diyemeyiz.

Bu domain surda ise yarar. Mesela akran zorbaligi yapilan ogrenciler goruyoruz.
Televizyona haber oluyor. Sosyal medyada duyuluyor.
Aileler bunu araticak. Akran zorbaliginin onune nasil gecebiliriz ne yapmaliyiz vs.
Bu durumda web sitesi ise yarar.

Ancak ben domain isine soyle bakiyorum.
1 domain vardir projenlendirilebilir veya satilabilir.
1 domain vardir projelendirilebilir ama zor satilir.
Bence bui domain 2. bahsettigim.
Domainden para kazanmak istiyorum diyorsan sektorel domainleri kovalamak lazim.
Hatta domain icinde fiil bile gecebilir ama o fiil ticari bir isi de temsil edebilir.

Ben uzun zman once domain taramasi ile ilgili yazilimlar yazmistim.
Domain bulmak zor, com hersey dolu

Artik insanlar sifirdan almak yerine al sat yapiyorlar.
Hatta bir infi verim. Forumda binlerce dolara acik arttirmada domain satan arkadaslarimiz var.
O domainlere bakarsaniz tumu 10-20 yasinda domainler max 8 karakter ve bu domainler oyle 1-2 bin turkish liraya alinacak domainler degil.
Aliyorlar ama oyle ucuzada almiyorlar, satiyorlar.
1000'de 1 burda toplu domain alip icinden 2-3 tane cikar 1000 dolara okutursun.

Ben surekli sektorel domainler bakiyorum 4-5 gundur bakiyorum 1 tane yakaladim yakin zmanda paylasirim