hesabı satın aldığınız kişi işi biliyor olmalı. yani bahsettiğim şey uzun süre geliştirilmiş hesaplar için değil de 1k istekli fake hesaplar için geçerli. sürekli hesap geliştirip satıyorum ve artık bu sorunu kendi hesaplarım için aştım. tabii maliyetli de oluyor, ancak bir sabah uyanıp 2 bin liralık hesapların çöp olmasından iyidir.
uzun süre geliştirilen çok takipçili hesaplar için durum daha zor.
geçmiş olsun hocam.
kimlik istiyorsa o itiraz asla onaylanmıyor. instagram'a doğrudan ulaşıp (mail vs) durumu açıklayıp hesabı açtırmak gerekiyor ancak şu an onda bile olumsuz yanıt alanlar çok maalesef.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Yaklaşık iki ay önce de benzer bir durumla karşılaştık; yine eşleşen hesap gerekçesiyle 500 bin civarında takipçiye sahip başka bir sayfamız kapatıldı. Sayfalarımız, oyun kitlesine yönelik içerikler üretiyor ve geliştirdiğimiz mobil oyunların tanıtımı ile trafik sağlamak amacıyla etkileşim gücünü kullanıyorduk. Hesapların maddi değeri yaklaşık olarak xxx.xxx TL civarındaydı ve aynı zamanda işimizin önemli bir parçasını oluşturuyorlardı. Bu nedenle son iki ayda ciddi ölçüde maddi ve operasyonel kayıplar yaşadık.
Açıkçası, bu durum bizim hatamızdan kaynaklansaydı bu kadar üzülmezdik. Yaklaşık iki aydır, yeni açılan hesapların cihazda daha önce açık olan hesaplarla eşleştirildiğini biliyorduk ve buna göre daha dikkatli davranıyorduk. Ancak, Instagram'ın geçmişe dönük olarak da bu eşleştirmeleri yapabildiğini yeni öğrendik. Bu gerçekten çok şaşırtıcı ve mantıksız bir durum.
Bahsi geçen hesabı 2023 yılında, bu forum üzerinden bir arkadaştan satın almıştık. Görünüşe göre bu kişi, aynı cihaz üzerinden son iki yıl içerisinde 5-6 farklı hesap daha açıp büyütmüş. Bu hesaplardan 5 tanesi şu anda şifremi unuttum denildiğinde kapalı görünüyor; yalnızca bir tanesi açık durumdaydı. Ancak o açık hesap da dün itibarıyla askıya alındı. Bizim hesabımız da onunla bağlantılı olduğu gerekçesiyle aynı anda askıya alınmış.
Hesap alım-satım işleri artık fazlasıyla riskli hale geldi gibi görünüyor. Özellikle geçmişe dönük bu tarz cihaz bağlantılarını da dikkate alıyor olması işleri daha da karmaşıklaştırıyor. Instagramın neden böyle bir eşleştirme sistemi kullandığını anlamakta zorlanıyoruz.