serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Birçok insanı çok olumsuz ve beklentisiz görüyorum genel olarak...
Sanıyorlar ki çıkış kapısı olmayan bir dert var ve o dert onların başına geldi.
Arkadaşlar o psikolojiye girmeyin zira kapısı olmayan bir dert yoktur, sadece kapı uzak olabilir ama mutlaka vardır.
Artık bu son nokta dediğiniz yerde uçurum diye açtığınız kapı zirveye çıkabilir.
Benim bunca yıl yaşamışlığımda edindiğim en değerli tecrübe asla pes etmemektir ve düştükçe bir çocuk hınzırlığında birde şunu deneyeyim diye mücadeleye sürekli devam etmek gerekliliğidir.

İnanın ki bugünün sorunları yarınlarınızda aşılmış tecrübe kaynağınız olacak.
Elbette canınız sıkılır, dertlenirsiniz ama bunların siz isteseniz de istemeseniz de sonu gelecektir zira sürekli bir hal durumu söz konusu değildir.
Kendinize battım, çıkmazdayım, çözümsüz sorunlarım var diye kendinizi bu kısa yaşam döngüsünde fazladan yıpratmayın zira olumsuzluğun çözdüğü hiçbir şey yoktur.
Polyana olmayacağız ama yaşadığımız dertlerin, sıkıntıların geçeceğini bilip karamsar olmayacağız.

Geçmişe dönüp 20 yıl öncesi askerden döndükten sonraki sürecime bakınca sanırım olmaz diye düşündüğüm ne hayalim varsa oldu.
Sadece benim değil etrafımda gözlemlediğim çoğu insan kendisini yıprattığı, kahrettiği ve sinir hastası olduğu durumların hepsini aştı ama yıpranmışlıkları baki kaldı.
Demem o ki enseyi karartmaya lüzum yok ama bugün ama yarın mevcut sıkıntılar bir şekilde düzelir ve yenileri gelir.

Yazmak istedim öyle yanıt yazmanıza gerek yok "yat uyu diye" zira ben dürtmeye çalışıyorum kendi meşrebimce siz uyutmaya çalışıyorsunuz.
Uyumuş gibi rol yapayım hadi mutlu olsun herkes
Selam olsun Serter Hocam,
Aslında çoğumuzun bu tarz moral verici ve motive edici cümlelere ihtiyacı var. Ama bizdeki genel problemin sadece sakin kalamayıp soruna odaklanmak ve soruna odaklanırken çözüm noktasını bazen kaçırmak diye düşünüyorum. Tabi ki her bir dert biter. Belki istediğimiz gibi bitmez ama tecrübe yaratır ders çıkarttırır.

disavurum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
biteceğini biliyorum, geriye döndüğümde yaşanmamış bir hayat görmekten korkuyorum. kısacası beni yaşanmış kötü olaylar değil yaşanmamış güzel olaylar bitiriyor. çözümü olan buyursun,
Hocam herşeyin çözümü olmaz. Bazen insanın nefsine ağır gelen onun için en hayırlısıdır. belirli bir noktaya takılmamak gerekiyor. Dolayısıyla iyi olarak gördüğün şey denenmediği için sadece senin kesin olarak iyi olacağını düşünmenden kaynaklanıyor. Her yaşanmamış şey iyi olacak diye bir kaide yok. Tabi ki insanın içinde kalacağına bazı şeyleri denemesi taraftarıyım ama hayat imkan vermiyorsa bazı şeylere takılıp kalmak psikolojik olarak yıpratır insani.
örnek olarak babam vefat ettiğinde yaşım 12 ydi. belki vefat etmese daha mutlu ve iyi bir hayatım olabilirdi. ama sürekli bunu kafaya takarsam yaşayamam. hayatta çözümü olmayan şeyleri akışına bırakmak gerekiyor. ve daha sonra napacagına karar vermen gerekiyor. sürekli olayı düşünmek yerine olaya karşı verdiğin tepki seni mental olarak sağlıklı kılabilir.