Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkemizde her alanda olabileceği gibi, emniyet teşkilatında da liyakatsiz çalışanlar olabilir. Fakat benim size sorduğum soru farklıydı. Siz, "Bilgilerinizi paylaşırlar" dediniz ve kesin konuştunuz. Ben buna dair kanıt istedim. Çünkü söylediğiniz husus doğru değil. 112'ye yapılan ihbarlar, konusuna göre sınıflandırılır. Çağrıya cevap veren, şikayetinizin ne olduğunu ve nerede gerçekleştiğini sorar. Akabinde ya emniyete ya jandarmaya aktarır. Burada sizin şikayetiniz alınır ve ilgili birimlere aktarılır. Bu birimler ihbarı yapanın kimliğini göremez. AHxxxx CExxx şeklinde bilgi aktarılır. Bu yüzden telefonla yapılan ihbarlarda kimliğiniz saklanır. Fakat yine de emin olmak için, "Kimliğimin gizli tutulmasını istiyorum" diyebilirsiniz.
Hocam benim başıma gelen bu edremitte aradım sikayet ettim sahsi telefondan polis ekibinden aradilar yer sordular herseyi soyledim 1 saat sonra adamlar benim kapima geldi. Ustune polisi aradim cagirdim gelen polisten azar yedim karışma heyecanmi ariyorsun gibi şeyler soyleyip gittiler. Maalesef uyusturucu işin içine girdiginde pek iyi seyler olmuyor öyle yada böyle bir yerden onun sikayet ettigi bulunursa arkadasimiza sikinti olur ülkede 100 insan cevir 70tanesi sikintili daha simdi calistigim yerde park mevzusu için adamın biriyle giricektim birbrimizr yanında kadın var diye boşverdim düz yolda sivri bela işte lafımı yedim sustum mecbur.