ozizimx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Önlisans çalışıyorum fakat genel bir deneyim aktarayım. Merkezi atama da yani 2025/1 ve 2025/2 de herhangi bi yaş sınırı yok zaten yaşa takılma probleminiz de yok.
- Kariyer Kapısından veya İŞKUR üzerinden bazı kurumlar kendi atamalarını yapıyor. Bunlar bazen %100 KPPSS / %50 KPSS %50 SÖZLÜ / %50 KPSS %25 SÖZLÜ %25 UYGULAMA Sınavı gibi olur.
- Ben Enerji Bakanlığına bağlı bir kurumda mülakata girdim. Mühendis ve Tekniker karışıktı mesela mühendislerden sunum isteniyordu. Ben bütün soruları bildim listede 1. sıradaydım fakat elendim. Torpil vardır yoktur bilemem fakat torpil ve referans bu ülkenin gerçeği. Ben artık mülakatlı hiç bir alıma gitmiyorum. Bu tamamen şans işi denemen lazım.
- Lisanslarda her yıl sınava girmek şart. Bazı kurumlar Mühendislerden YDS isteyebiliyor hedef kurumların alımlarına bakın.
- Atama puanları artık aşırı derecede yüksek. 100 Puan ile hizmetli atamaları oluyor. Hedefini daima 90 ve üzerinde tutmakta fayda var.
- Torpil olayını kimse bilemez o yüzden başvuru yaparak kendin deneyimlemen lazım.
- 68 ile merkezi atamada hiç bir yer gelmez fakat mülakat yapan kurumlar 3-4 katı adayı mülakata çağırdığı için belki mülakatlara katılabilirsin.
- ÖSYM - KARİYER KAPISI - İLAN GOV - İŞKUR ve İNSTAGRAM Kamu Sayfalarından alımları takip edebilirsin.
Bütün sorularıma cevap aldım. Çok teşekkür ediyorum hocam. Sağlıcakla.