Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirketiniz olmadan paytr, iyzico gibi yerlerden pos alamazsınız.

Alsanız bile pos ödemelerinin tümü gelir idaresi başkanlığına bildiriliyor kayıt altına alınıyor vergi dairesi birkaç sene sonra aldığın pos ödemelerinin faturasını sorar. Paytr bir ödeme aracısıdır sizin kazancınızın vergisini ödemez müşteriden alacağın ödemeye aracılık eder komisyonunu alır gerisini sana öder faturasını sen kesersin.
@Elazığlı168;

@PayTR; bireysel başvuru ile şirket olmadan sanal pos veriyor sanırım. Başvuruda (( İşletme TipiBireysel Başvuru (Vergi levham yok / Muafım) )) diye bir seçenek var.
Peki istisna kapsamında olan bir ü satacağım ben web sitemde.

İstisnayı şu şekilde tanımlamış.
***********( İstisnadan Kimler Faydalanabilir? İstisnadan, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler, bu ortamlar üzerinden verilen bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden kazanç sağlayan gerçek kişiler ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren gerçek kişiler yararlanabilecektir. ====*******

Bu ürünün satışından gelen kazancı @PayTR; ile ödeme alıp istina olan banka hesabına aktarsam vergisi banka hesabında kesilmiş olacak .

Bu şekilde olmuyor mu ?
Fatura kesme işlemi nasıl olacak onu bilmiyorum ?