X bir bankanın kısa bir süre çağrı merkezinde çalışmıştım. Bu durumlar çok karmaşık ve gelmesini en istemediğim çağrılardandı. Her şeyi detaylıca inceleyip, çıkar yol bulamıyorsak incelenmesi için manuel kayıt oluşturuyorduk. Sizin durumdan bağımsız, kimisi idari takibe düşmüş ancak borçlarını kapatalı 5-6 sene olmuş ancak bankanın hiçbir kredili ürününden yaranamaması gibi durumlar oluyordu. Halbuki otomatik olarak engelin kalkmış olması gerekiyordu.

Nasıl NPL olarak değerlendirilmeye alındığınıza dair sistemde bir kayıt çıkmadı mı?
Çikolata örneğinize istinaden yazıyorum, aldığınızda ödemeyi unutmuş olabilir misiniz? Ya da onu ödediyseniz kredi kartının ilerleyen tarihinde aidatı yansımışta siz kullanmadığınız için görmemiş olabilir misiniz? (2. durum yüzünden çok çağrı alıyordum)
Bunların hiçbirinden kaynaklı değilse, şirketi kapatırken iflas, başka bankada ödeme sorunları, birine taahüt ettiğiniz ödemenin gerçekleşmemesi, SGK, vergi vs. birikmiş/gecikmiş borç, haciz vs durumu olmuş muydu?

Çağrı merkeziyle görüşmeyi denemediyseniz bir ihtimal aramayı deneyebilirsiniz ama şube personelleri daha donanımlı oluyor. MT'lerin yetkileri de daha kısıtlı olabiliyor. Şansınıza iyi biri denk gelirse detaylı bakmayı deneyebilir. Ayrıca Yapı Kredi'nin internet sitesindeki iletişim/bize yazın gibi bir alanından şikayetinizi de iletmeyi deneyebilirsiniz.

Hiçbir şey durumunuzu çözmüyor, sizde çoook kararlıysanız CİMER veya BDDK üzerinden şikayet oluşturun. Bu yolla şikayet edipte, ekranımdan oluşturulan şikayet kaydı hakkında güncellemeler hakkında bilgi almak istediklerii için arayan oluyordu. Bildirim kaydında hangi kurum üzerinden şikayet edildiği notu düşülüyordu, kesin çözülür diyemem ama daha ciddi değerlendiriyorlardı.
Tabii bunların hepsinin size kesin işe yarayacağını söyleyemem, olmayınca olmuyor. Kimisi uğraşmak istemiyor, kimileri ne yapacağını bilmiyor, yapsa da eksik veya yanlış süreçte işlem yapmayı deniyor. Ayrıca bazı sebepler yazılsa dahi biz müşteriye söyleyemiyorduk.