Arkadaşlar uzun süredir yaşadığım ve çözemediğim bir konu hakkında bankacı varsa bi danışmak istiyorum.
Olay şu;
Ben yıllar önce şahıs şirketim üzerinden Yapıkredi bankasından bir şirket hesabı açmıştım, sonra bana hesabı açan kadın zorla bir de kredi kartı aldırtmıştı.
Ben bu kredi kartını hiç kullanmadım, belki belki unuttuysam bile 10 liralık çikolata almış onu da geri ödemişimdir deneme amaçlı. Ama hiç borcu yoktu, zaten olmadığını da söyleyeceğim birazdan.
Aradan zaman geçti ben şirketi kapattım, hesap öyle açık kaldı. Kartı da kırdım attım.
Sonra zaman geçti Yapıkrediden kredi kartı almak istedim başvuruda bulundum red yedim, sürekli red yedim.
Diğer bankalar orantısız krediler ve limitler verirken ve Findeks notum yüksek olmasına rağmen paso red yiyordum.
Bunun üzerine şubeye gittim, orada ilgilenen birisi vardı sağolsun uzun uğraşlar sonucu 1-2 saat uğraştı ve öğrendik ki kartta hiç borç olmamasına rağmen ben NPL yani borcunu ödemeyen batık sorunlu müşteri durumuna düşmüşüm. Bi 3-4 ay hiç başvuru yapma sonra gel dedi. Öyle yaptık.
Geldikten sonra Genel müdürlüğe yazı falan yazdı NPL'den çıkarttığını söyledi, sonra tekrar denedi gene red yedim.
Neyse bir süre daha bekle sonra deneriz dedi bekledim gene red yedim.
Çoğu iletişim kanalından yapıkrediye ulaşmaya çalıştım olmadı, web siteleri üzerinden mesaj ile ulaşım sağladım belki genel müdürlüğe gider diye, cevap olarak
"Siz değerli müşterilerimizin gözlem ve görüşlerinin bilinmesi hizmet kalitemizin arttırılmasına yönelik çalışmalarımızda son derece önemli yer tutmaktadır. Bu ilkemizden hareketle; iletmiş olduğunuz konu ilgili yönetimler ile paylaşılmıştır, ihtiyaç duyulması halinde sizinle kayıtlı bilgileriniz üzerinden iletişime geçilecektir. "
Sanki personeline yorum yapmışım gibi böyle saçma sapan bir cevap geldi.
Yakındaki şubeye gidiyorum maalesef yakınımda 1 tane şube var orda da personel o kadar yeteneksiz o kadar vasıfsız ve kaba ki, ekranda "gelir yetersizliğinden red" ibaresini görür görmez "biz yapamayız bekleyin sonra başvurun" "şubeniz neresiyse oraya gidin" vs. gibi ciddi ciddi şubeden kovuyor sanki dilenciymişim de kart istemeye gelmişim gibi. Diyorum ki sizin sisteminizde sorun var, aç kredi skoruma bak, yok dinlemiyor bile direk reddi görür görmez kovuyor.
Şimdi benim bunların kredi kartına ihtiyacım falan yok ama inat ettim kafaya taktım koskoca bankada resmen batık biri gibiyim 1 tl bile onay çıkmıyor hiçbir şeye ve bu benim kredi skorumu da etkiliyordur. Ben bunu nasıl çözebilirim?