Merhabalar,
Askerliğimi 6 ay olarak, acemi ve usta birliğimi İzmirde tamamladım. Rahat bir yerde yapmama rağmen açık konuşmam gerekirse askerlik süreci benim için zordu. Bunun sebebi, sanırım er olmanın getirdiği düzen ve ast/üst ilişkisine çok uygun bir karaktere sahip olmamam. Biraz asabi ve sinirli bir yapım var.
Yine de mesleği olmayan biri ya polis olur ya asker düşüncesiyle Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alımına başvurdum. Dürüst olmam gerekirse bu meslekte beni en çok cezbeden yön, maaş kısmı. Askerlikte devrelerimden birkaç kişi şu an uzman erbaş olarak görev yapıyor. İçlerinden biriyle görüştüm; Doğuda görevdeyim ama rahatım, çatışma gibi durumlarla hiç karşılaşmadım. dedi. Bu da kafamı biraz rahatlattı açıkçası.
Yine de Yapabilir miyim? sorusu kafamda dönüp duruyor. Şu an sadece başvurumu yaptım, mülakat süreci daha başlamadı.
Bir diğer konu da şu: Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden bir dava dosyam var. Kiracıev sahibi (ben) arasındaki bir anlaşmazlıktan kaynaklı, kiracının evden tahliye sürecini uzatmak için ortaya attığı evrakta sahtecilik iddiası var. Dosyada sanık konumundayım ama kesinleşmiş bir ceza yok. Zaten olayla bizim tarafımızın bir ilgisi bulunmuyor, tamamen asılsız bir iddia. Dava büyük ihtimalle düşecek ama mülakata kadar sonuçlanmayabilir. Bu durumun sürecin güvenlik soruşturması kısmında engel olup olmayacağını da merak ediyorum.
Tecrübeli arkadaşların veya çevresinde eşi dostu olan kişilerin yorumlarını bekliyorum.