Merhaba,
1. Tam miktar 80 ton mudur?
2. Ürününüze güveniyor musunuz? İçerisinde en ufak sağlığa zararlı madde bulunamaz.
3- Sertikalarınız vb var mı?
Eğer bunlara cevabınız: 80 tonluk her şeyi tam malım var diyorsanız:
640.000 TL kazanmak yerine;
Tahminen 1.2 milyon tl civarında bir nakliye parası verirsiniz,
Toplu ve acil satış olarak (Hepsini birden alabilecek alıcılara): 4 milyon tl ye satarsınız
Net 2.8 milyon tl kar yaparsınız, kg başına 35 TL kazanırsınız.
Retail olarak (Kg bazında değil, küçük dağıtıcılara hedefle)): 8 milyon tl ye satarsınız
Net 6.8 milyon tl kar yaparsınız, kg başına 85 TL kazanırsınız.
Eğer küçük alıcıları hedeflerseniz, satış süresi uzayabilir, bu durumda malın bozulma riski doğar, ancak hiçbir bozulma olmadığı durumlarda toplam satış fiyatı ikiye katlanabilir.
Her şeyi resmi yaparsanız, tahminen bu paranın %20'si kaybolur. Bunun yerine bunun çok daha az bir rakamını birine sakal parası verebilirsiniz.
Kısaca, 80 ton mandalinayı bugün deli gibi alabilecek ülkeler var. Türkiye'de satmak zorunda değilsiniz.
Umarım faydası olur.
Hocam evet hayal kurduğımuzda yazdıklarınız gerçek olabilecek düzeyde ama gelin görün ki Türkiye de bunu yapabileceğimi sanmıyorum şimdi bana laf söyleyeceksiniz alıcı bulun satayım 4 milyona evet malıma güveniyorum 500 bin TL sini size vereyim büyük satıcıya ben ulaşamam çünkü benim tırım yok transitlerim yok işçilerim yok ben üreticiyim sadece