APT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
MODERATÖRLERE HİTABEN: KONU SİYASİ YA DA İLAÇ TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Gerçekten merakımdan soruyorum. Türkiye'de üretilip, yurt dışına gönderilen bir ilaç var.

Ronocit 1000 mg
Etkin madde Sitikolin Sodyum
Türkiye fiyatı 4746,53 TL
5 ampül içeriyor.
SGK tarafından da karşılanmadığı notu yazmışlar.

Birebir aynı üreticinin, aynı ilacının yurt dışı fiyatı 241 TL, pahalı yerlerde 271 TL.
Buraya kadar okuduğunuz her şey 5 günlük ürün kullanımı için.

X marka, %100 aynı şeyi, ilaç olarak değil, takviye edici gıda olarak, 30 kapsül / 389 TL'ye Türkiye'de satıyor.

Özetle:
1 günlük yurt dışı doz fiyatı: 48 TL
1 günlük yurt içi doz fiyatı: 949 TL
1 günlük yurt içi yan ürün doz fiyatı: 12 TL
Bu ürünlerin tamamı 1gr (1000 mg) Sitikolin içerir.

Amaç ilaçları pahalı göstermek mi? Devleti mi soymak? Sigorta şirketlerini mi soymak? Halkı mı soymak?

Tamamen forum kuralları içerisinde görüşlerinizi paylaşabilirseniz, ciddi anlamda anlamak için soruyorum. İlaç Türk ilacı diye Türkiye fiyatına bakayım derken denk geldiğim, şaşkınlığımı gizleyemediğim bir hadise.
Hiçbir kontrol, denetim yokmuş giibi, sanki herkes tutturabildiğine bir şeyler satıyor.
Bu yaziyi okuyunca aklima su geldi. Emin degilim ama asiri mantikli soyleyeceklerim seyler.
Ureticisi TR gibi olsa patenti yurtdisinda olabilir hocam.
Mesela Dankek kek dimi Ulker uretiyor ama patenti yurtdisinda, her satiskan kar aliyorlar.

Ayrica Siz ilacla ile takviye gidayi kiyasliyorsunuz. Evet ayni maddeyi ayni miktarda kullaniyor olabilir ama atladiginiz birsey var.
Takviye ilaci gelistirmek satisa sunmak kolaydir. Ilac gibi degildir. Ilacta gelistirme asamasi yillar surebilir.

Ben patente bagli oldugunu dusnuyorum.