Merhaba,
Öncelikle anket gözükmüyor konuda bilginiz olsun.
Çok uzun süredir Oto eksperi olarak kendim hususi otomobilimi 10.000 km veya 1 yıl önce hangisi dolar ise periyodik bakımı kendim yapıyorum. Bazı zamanlar 10.000 km yi bile geçirmiyorum.
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi fix değiştiğim parçalar. Hava filtresi ve polen filtresini genelde yan sanayi kullanırım ama kaliteli yansanayi olmasına özen gösteririm.

onun haricinde yağ ve yağ filtresi kesinlikle orijinal kullanırım bilmediğim yerden parçaları almam. 2 veya 3 bakımda bir işe yakıt filtresinin mutlaka orijinal ile değiştiririm.
Motorsikletler de ise maximum 2000 km de bir mutlaka yağ değişimi yaparım. Ortalama 1400/1900 km bandın da yaparım çoğunlukla. Bu sayede hiç bir problem ile karşılaşmadım. Aracına bakarsan oda sana bakar. Marşa bastığım da acaba sorun yaşar mıyım ile yola kesinlikle çıkmam.
10 bin bakımı mı en çok kullanılan tabir periyodik bakım mı aslında onuda düşünüyorum. Periyodik bakım desem, neyin periyodiği mesela ?! Ama 10 bin bakımı deyince net oluyor gibi