Merhaba arkadaşlar,
Bugün açılmış olan şu konuyu görünce ben de uzun süredir aklımdaki bir durumu dile getirmek istedim:

örneğin bu konuda Salih'in sorduğu konu:
https://www.r10.net/sorum-var/458718...ilmasi-hk.html

Bu konuda da görüldüğü gibi, bazı konular hemen “pm’den bilgi verilecek” türünde cevaplarla kapatılıyor. Ben de aslında o soruyu merak edenlerden biriyim. Fakat konu kapandığı için herkesin faydalanabileceği bir açıklama yerine sadece birebir özel mesaj üzerinden bilgi veriliyor. Eğer konu yanlış yere açılmışsa da, konu doğru yere taşınıp cevaplandırılması veya cevabın bulunduğu bir linkin referans verilmesi daha faydalı olmaz mı?
Aynı durum ticaret konularında da sıkça oluyor.
Bir kullanıcı bir hizmet satarken, detaylı veya genel geçer bir soru sorulsa bile “pm’den yazdım” cevabı geliyor. Hatta bazen bazı sorular konuyu baltalamak olarak görülüyor.
Oysa bu tür soruların açık şekilde cevaplanması, şeffaflık ve güvenilir ticaret ortamı için çok daha faydalı olur.
Herkesin görebileceği cevaplar, benzer soruları olan kullanıcıların da bilgi almasını sağlar.
Benim amacım kimseyi eleştirmek değil, sadece bu durumun forumun güven ortamına olumsuz etki ettiğini düşünüyorum.
Bu konuda topluluğun ve yönetimin görüşünü merak ediyorum:
  • Neden birçok konuda “pm’den bilgi veriliyor” (özel bilgi içerenler hariç)
  • Bu yaklaşım, kullanıcılar arasında şeffaflık ve güven duygusunu zedelemiyor mu?
Teşekkürler.