2009/2017 arasında Turhost, Güzel Hosting arasında gidip gelmiştim. 2017/2020 arasında Veridyen/Turhost arasında gidip geldim. 2020'de
Turhost'u Teamblue satın aldıktan sonra Natro ile aynı çatı altına girince 2017 de Veridyen'e alternatif olarak başladım. 2022 sonlarına kadar Veridyen kullandım. Sonra 2022 den 2025'e kadar Hostinger kullandım. Her ne kadar ziyaretçisiz siteler için kurumsal mail, spam, güvenlik iyi olsa da ziyaretçi sayısı günlük 100'ü aşan sitelerde formların aktif olduğu veya ticaret olan sitelerde malesef sorunlar yaşadık. Bazıları çözüldü gün geçtikçe arttı. Eğer trafiği olmayan siteler için kullanacaksanız Hostinger hala önemli alternatiflerden. Bu dönemde ara ara hosting.com.tr, niobehosting, bluehost, hostgator, alstry vb. farklı hosting firmaları da kullandım. Hâlâ Turhost Veridyen, Güzel hosting, Netinternet, Alastyr, Hosting.com.tr de ülkemizde mevcut ortamda işini iyi yapmayaca çalışan firmalardan. Şimdi de yeni bir firmaya
@HayalHost; u denemek için satın aldım. Bakalım önümüzdeki aylarda kullandıkça hem yüksek trafikli sitelerde hemde normal sitelerde deneyimlerimi ileteceğim.
Alastyr ve Veridyen kullanıyoruz bence Türkiye şartlarında iyi firmalar. Benim için firmaların kaç yıllık geçmişi olduğu da önemli R10'da 1 sene içinde görünüp kaybolan çok firma var, müşterilerin sitelerini kendini kanıtlamamış firmalara teslim etmeyi göze alamıyorum açıkçası. Diğer dediklerinizden GüzelNet ilk çalıştıklarımızdandı ama biz bırakın e-ticaret sitesini kurumsal WordPress sitelerinde bile ciddi yavaşlık sorunları yaşıyorduk aynı siteyi yedeğiyle Alastyr'ye Veridyen'e taşıdığımızda fark çok oluyordu ve Güzelde her yavaşlık veya başka bir problemde ''sunucuyu değiştirelim/taşıyalım'' diyorlar. Çözüm bu mu gerçekten? Bazı müşterilerimizde bireysel olarak Güzel Net'ten aldıklarında hep sorun yaşadılar açıkçası son çare bile tercih edeceğim bir firma değil. Destekleri iyi mi evet çok iyi ama zaten sunucuda sorun olmazsa benimde desteğe pek ihtiyacım olmayacak