2009/2017 arasında Turhost, Güzel Hosting arasında gidip gelmiştim. 2017/2020 arasında Veridyen/Turhost arasında gidip geldim. 2020'de Turhost'u Teamblue satın aldıktan sonra Natro ile aynı çatı altına girince 2017 de Veridyen'e alternatif olarak başladım. 2022 sonlarına kadar Veridyen kullandım. Sonra 2022 den 2025'e kadar Hostinger kullandım. Her ne kadar ziyaretçisiz siteler için kurumsal mail, spam, güvenlik iyi olsa da ziyaretçi sayısı günlük 100'ü aşan sitelerde formların aktif olduğu veya ticaret olan sitelerde malesef sorunlar yaşadık. Bazıları çözüldü gün geçtikçe arttı. Eğer trafiği olmayan siteler için kullanacaksanız Hostinger hala önemli alternatiflerden. Bu dönemde ara ara hosting.com.tr, niobehosting, bluehost, hostgator, alstry vb. farklı hosting firmaları da kullandım. Hâlâ Turhost Veridyen, Güzel hosting, Netinternet, Alastyr, Hosting.com.tr de ülkemizde mevcut ortamda işini iyi yapmayaca çalışan firmalardan. Hayal hosting'de fiyat olarak son dönemde oldukça dikkat çekiyor. Bu firmaları kullandıkça geri bildirimleri buradan ileteceğim.