@unqown; öncelikle arkadaş ortamında kendi çevrenizde kurduğunuz cümleleri genele açık bir yerde toplumdaki belirli bir kimseyi kıracak veya incitecek şekilde kullanmamalısınız. Bu topluluk kurallarımıza aykırıdır. Zaten konumuz da bu değildir.

@Brnchost; Evet konunuzda iade yapılmayacağı yazıyor, sipariş esnasında kullanım koşullarında böyle bir şey yazmıyor, iade politikanızda da kampanyalı ürünlerde iade yoktur yazıyor.

Şimdi ben olması gerekeni yazacağım, herkes kafasına göre kendi kurallarını uyguluyor da bir şeyin belirli bir durumu vardır, genel durumu. Tabiki firmadan firmaya değişir ama, 10 firmada kırmızı olan şeyin diğer 1 firmada mavi olarak adlandırılmasına da katılamıyorum açıkçası.

1. Müşteriniz SORUN yaşadığı icin iade istiyor, HİZMETİ KULLANAMADIĞI icin, kaldı ki bunu siz de saldırı altında olduğunuzu belirterek kabul ediyorsunuz.

2. Burada evet kampanyalı sunuculara iade yapmadığınızı belirtmişsiniz bu sizi koruyor, ama hizmeti olması gerektigi gibi sağlayamadığınızda müşteriyi koruyan taraf nerede?

3. Sözleşmeler ve hizmet kuralları çift taraflıdır, bir durum sadece müşteriyi veya firmayı bağlamaz, iki tarafıda bağlayıcı olur. Kuralınız şöyle olmalıydı ;

"Kampanya kapsamında satılan hizmetler standart olarak sunduğumuz X günlük iptal/iade kapsamı dışındadır, ancak servislerde ortaya çıkabilecek sorunlardan dolayı kullanım yapamadığınız durumlarda iade/iptal talebi oluşturabilirsiniz"

Bu cümle hem sizi keyfi iptal iadelerden korur, hem de müşterinin kullanamadığı bir hizmet için ödediği ücretin boşa gitmesini engeller.

Sonuc olarak, ben müşterinin ücretini iade etmenizi beklerim, çunku burada servisten kaynaklanan bir problem var.

Not: Lütfen bundan sonraki kampanyalarınızda veya satışlarınızda bizleri de zor durumda bırakacak kurallar koymayın. Empati yaparak 2 tarafı da düşünen kurallar koyarsanız, bizimde karar vermemiz kolay olur. Hem sizin hem de müşterinizin haklarını koruyabiliriz. Çünkü sizden daha once de iade yapmadığınızı belirten mesajlar gördük şikayet konularında.