yeterince açıklayıcı olmuş, çalışma mantığı da anlaşılır. bana göre projedeki kilit nokta şurası "bazı internet sayfalarından veri çekmek", bunun mantığı tam olarak nedir? bir servis üzerinden sana sunulan hizmeti kullanarak mı bu işlemi gerçekleştireceksin, yoksa osint mantığı üzerinden açık verileri kendi imkanlarınla mı toplayacaksın? bu soruyu neden sormamız gerekiyor? doğrulama sistemleri, bot ve spam trafik engellemeye yönelik güvenlikler, 3. taraf erişimlere kısıtlama gibi önlemlerle karşılaşabilirsin. bu gibi durumlarda hedefteki veriye sunucu üzerinden erişmek, çok daha zahmetli oluyor ve bu erişim kalıcı olmuyor. misal sahibinden.com'u örnek vereyim, kiralık daire bakıyorum cloudflare ile insan olup olmadığımı doğruluyor, şüpheli durumlar algıladığında ip adresimi kısa süreliğine kısıtlıyor ve oturum açmadan sayfaları görmeme izin vermiyor, hatta oturum açınca bile bazen ilanlara erişemiyorum.öğrenmen gereken diller full stack developer kapsamına giriyor, frontend, backend ve veritabanı için sql.

yukarıdaki tabloyu oluşturması için chat gpt'den destek aldım. ben genelde bu tarz işlerde curl'u tercih ediyorum, eğer atlatmam gereken doğrulamalar varsa, çok sıcak bakmıyorum. en kötü senaryoda selenium kullanarak veri toplayacak bir tarayıcı geliştirebilirsin. bu senaryoda websocket kullanarak bot görevi gören tarayıcı, sunucu yanıtlarına göre koşulları yerine getirebilir. gelelim verileri kaydetme işlemine;
önce sunucu ortamında hangi dil ile çalışacağına karar ver, daha sonra veri türüne göre hangi veritabanını kullanacağına. mysql, postgresql veya mangodb sana en uygunları olacaktır. tasarım kısmı ise kolay. çok sayıda framework mevcut, hepsinde layout, ui kitleri ve widgetler mevcut. ek tasarım geliştirmeden mevcut tasarımları kullanarak kısa sürede halledebilirsin.
edit: markdown tablo yapısı ön izlemede ve editör ekranında çalışıyor ama yorumu gönderince metin değerine dönüyor, tabloları resim olarak güncelledim.