Patroen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamen yasal bir şirket 6 7 aydan fazladır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım
"Pasifik Telekom adına alınmış güncel ikametgah" olarak yazılan ifadenin karşılığını sormuştum. Numarayı kendi kurumlarının bir uzantısı olarak gösterip göstermedikleri hakkında bilgi almak istemiştim. Aldığım cevap neticesinde şu kanıya vardım: tutumları profesyonellikten uzak, doğalında sorduğum bir soru yanlış anlaşıldı ve profesyonellikten uzak bir üslup ile cevap verildi. Dolayısı ile konuyu okuyan arkadaşlara deneyimim neticesinde bu firmayı önermiyorum.

-0850'li hat sahibi olmak isteyenler için yönetmelik-
Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Madde 5 1/d

"Konumdan bağımsız numara: Konumdan bağımsız olarak sunulacak hizmetlerde kullanılan, 850 alan kodlu coğrafi olmayan numaralardır. Bu numaralar Kurum tarafından işletmecilere blok olarak tahsis edilir. Tahsis yapılan işletmeci kendisine tahsis edilen numaralardan abonelerine ikincil tahsis yapabilir. İhtiyaç olması durumunda, 850 alan kodlu numaralar dışında yeni konumdan bağımsız numara blokları Kurum tarafından belirlenebilir."

Konu ile ilgili bundan daha güncel resmi bir yazıya rastlamadım, rastlayan olursa paylaşmaktan çekinmesin lütfen. Yönetmelikten anlaşıldığı üzere ilgili kurumlar kendilerine tahsis edilen numaralardan abonelerine "ikincil tahsis" yapabiliyorlar. Bunu açıklamak ve yasal dayanak sunmak oldukça kolayken bunun yerine niyet okuması yapmak, "Yasal yükümlülüğü soran birey iyi niyetli olması beklenemez" şeklinde bir ifade kullanmak en hafif tabiri ile profesyonelliğe sığmaz. Yakıştıramadım. Fakat pasifik telekom adına alınmış güncel ikametgah neden bir gereklilik o kısmı anlamış değilim, bilen varsa aydınlatabilirse sevinirim.

İyi forumlar..