valla ben müşterilerden de rahatsızım. soru soracak kadar bile fikri yok, akıl yürütüyor çoğu insan. verdiğin bilgileri de hiçbir argümanı olmadan, öğrendiğini sandığı şeylerle veya istediği şeyle örtüşmediği için kabul etmiyor. zaten müşterilerinde tek kriteri ucuz olsun, mümkünse bedava olsun. versin kredi kartı bilgilerini, alsın ihtiyacı olan yazılımı, o sağ ben selamet yöntemiyle çalışmayı düşünüyorum. yoksa sosyal medya olayları dışındaki her ticari konuya atlar müşteri edinmeye çalışırım bende, ama mücadele isteğim kalmadı. türkiye diye vurgulamışsın ama yurtdışında da durum aynı. müşterinin dini, dili, ırkı yok. londra da bir öğretmen sürükle bırak prensibiyle çalışan ve kelimeleri cümleler ile eşleştirebileceğin bir dil öğrenme uygulaması geliştirmemi istemişti, yabancı bir platform ve bende popüler bir geliştirici değilim diyerek, normalde 150 dolar olan bu işi 120 dolara yapacağımı söyledim. kayserilinin adı çıkmış, 10dk pazarlık etti ters konuşunca sipariş almak istemediğimi söyledim. onunda aklında 150 dolar bütçe varmış, 120e tamam dedi. istemiyorum dedim, hakaret etti. o gün freelance kovalamayı bıraktım. rekabet her yerde var, vergi de öyle. müşteri kovalayabilecek akıl sağlığın yerindeyse gerisi önemli değil. bi işi bağlayamayınca diğerine geç.
Olay iş bağlamama değil, yapılan işin gün geçtikçe değersizleşmesidir.
Teşekkürler yorum için.