Başarmaktan kastım evlilik bir başarı değil tabii ki ancak bu süreci tamamlayabilmek Türkiye'de gerçekten büyük başarı
İşte ben de genel olarak düşündüm ve dedim ki:
Evlenmezsem, başarmak zorunda kalacağım bir mücadele içinde olmayacağım. Çünkü ülke şu an gerçekten de evlenip yuva kurmak isteyenler için pek uygun değil. Aileden gelen bir varlık yoksa ya da zamanında birikim yapılmadıysa, emin ol bu düzende çıkış yolu bulmak çok zor.
Ben de yıllar içinde birçok işe girdim çıktım. En verimli dönemlerimde, 5 yıllık bir ilişkim vardı; evlenmeye 5 ay kalmıştı ki aldatıldım. O gün bugündür “aşk, maşk bana uzak olsun” dedim. 6 yıldır da evlenmeyi hiç düşünmüyorum — ve görüyorum ki, kendi adıma doğru bir karar vermişim.
Leyla şüpheli, Mecnun küpeli olmuş bu dünyada; fazla anlam yüklememek en iyisi. Bazıları diyor ki “Allah evlenenlerin yanında olur.” Evet, olur — ama eskiden büyüklerimiz hem maddi hem manevi destek olurdu. Şimdi ise kimse kimseye itibar etmiyor; baba oğuldan, oğul babadan çalıyor adeta.
Kısacası, bugün bir şeyleri gerçekten başaran insanlar, emin ol 5 yıl önce temellerini atanlar. Son 5 yılda ise ben de pek başarı hikayesine tanık olmadım.