Merhaba arkadaşlar ;
2018 yılında kaydettiğim bir domain var. Örnekte farklı bir domain ismi kullanıyorum daha iyi açıklayabilmek adına.
Örnek : kadikoyelektrik.com
Ben bu domaine Elektrikçi sitesi kurdum ve elektrikçi arkadaşımın numarasını yazdım. Kadıköy Elektrik yazdıklarında ilk sayfada çıkıyor. Bu site üzerinden iş buluyor.
Adamın birisi de 2022 yılında Kadıköy Elektrik diye bir firma kurmuş ve marka tescili yaptırmış.
Ben siteyi hazırlarken içeriklerde seoyu düşünerek "Kadıköy Elektrik" , "Kadıköy Elektrik Servisi" , "Kadıköy Elektrik Tamiri" gibi kelimeler geçiriyordum ama benim oradaki yazılarım Kadıköy ilçesi. Yani ben orda marka değil ilçe ismi kullanıyorum normalde. Onun markasını kullanma faydalanma niyetim yok. Google aramalarında önde çıksın diye kullandım. Tabii mahkemede bu dikkate alınır mı bilemiyorum. Adamın logosunu vs de hiç kullanmadım.
Geçen gün şikayette bulunmuş. Durum bana ulaşınca ben siteyi kapattım ve Sitemiz güncelleniyor diye bir yazı koydum. Eski siteye ait hostingde yer alan dosyaları da sildim (Yedekleri bende duruyor)
Bu durumda dava açılırsa sonuçları ne olur?
1) Domaini benden alabilirler mi?
2) Herhangi bir para cezası öder miyim?
3) Dava nasıl sonuçlanabilir?
4) Siteyi nasıl hazırlarsam sorun olmaz.
Şimdiden teşekkürler.