Enesovic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Marka tescilini alıp öyle yatırım yapmanız gerekiyor malasef çakallara kurt olacaksınız. Mesela ürününüz bardak diyelim herkesin kolayca temin edip satabileceği bir şeydir doğru mu? Bu bardağın altında markanızın yazısı vs varsa ürün görsellerine ekleyin ve satışlarınıza başlayın.buybox yapabilmelerine olanak sağlayın yani belge istemeyin herkese açık olsun. Burada ki satışı gören çakalımız aynı bardağı bulsun emsalini satışını yapıp göndersin hatta bir tanede siz sipariş geçin emsal bardak geldiğinde kurye teslimatindan itibaren video kaydı alın benzer bardak gelmişse dâhi bardağın altında ki marka yazmayacağı için suç işlemiş dolandırıcılık yapmış olacaktır ve avukata verin seve seve ilgi gösterecek çakalı kuzu yapacaktır emin olabilirsiniz.

Veee ki bu taktikle trendyolda sektör oluşturan markalar var dikkatli olmanız gerekiyor. Sene bazında 10 tane buybox tuzağına düşenlerini mahkemeye verse arabuluculukla kişi başından 30-40k rahat kopartır oda senede 300-400 bin lira para yapar. Satışını yaptığın ürün belkide bu kadar kazandırmayacak.

Buybox yapmaya izin vermişsin şikayet etsende birşey olmaz demeyin. Ben dfg markalı bardağın üreticisiyim sizin gönderdiğiniz dfg değil benim markamı göndermiş olsanız problem yok siz bambaşka benzer bir bardak gönderdiniz kayıt altında herşey dediğiniz de karşı taraf hakim karşısında diyorum ya kuzu oluyor kuzu ki iş oraya gitmeden arabuluculuğa istediği rakamı vermek zorunda kalıyor, vermezse marka sahibi olarak sizin isteyeceğiniz rakam daha yüksek olabilir korkusunu iliklerine kadar hissediyor.
Bende bunu demek istemiştim kısaca.