öncelikle değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. ortalıkta o kadar çok kirli bilgi dolaşıyor ki inanın kafamı çok ama çok karıştırıyor, A kişisi vergi yok diyor türkiye ye sokarsan da ödemene gerek yok zaten orda ödüyorsun çifte vergilendirme yok diyor. B kişisi bunu ödemezsen maliye seni tespit ettiği gibi izaha çağırır ve çok büyük ceza yersin diyor, C kişisi yıllık 90 bine kadar kdv yok diyor sadece yılda 1 kere vergi ödersin başka yok diyor. D kişisi ingiltere yerine dubai de kursan daha avantajlı olursun yada amerika da kur diyor.
ben bu işin vergilendirme kısmından hiçbir şey anlamadım kafam o kadar karıştıki ben türkiyedeyim ve bu parayı türkiyeye sokmak zorundayım ben ingilitere de ne ödeyeceğim türkiyede ne ödeyeceğim
Hepsi basit, açıklıyorum.
Sen yılın 183 gününden fazlasını Türkiye'de geçirdiğin için, Türkiye'de "Gelir Vergisi" ödemekle yükümlü olursun. Türkiye içinden veya Dünya'da farklı bir ülkeden para kazandığında bu parayı Türkiye'ye getirdiğinde yine Türkiye'de vergi ödersin. Çünkü Türkiye'de yaşıyorsun.
Kişiler, yaşadıkları ülkede vergilendirilir.
Şirketler, kuruldukları ülkede vergilendirilir.
1. Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasına göre İngiltere şirketinin kurumlar vergisi İngiltere'de ödenir. İngiltere şirketinden, Türkiye'deki hesabına para çektiğinde ise Türkiye'de gelir vergisi ödersin. Türkiye'de bunu beyan etmen ve gelir vergisi ödemen gerekir.
2. Evet, yurt dışından hesabına para gelirse ve maliye sana bunu açıkla derse, problem yaşayabilirsin. Forumda geçmişte Adsense kazancından bir çok kişinin vergi ödemeyip, sonra ceza aldığını görebilirsin mesela.
3. Yıllık £90,000'e kadar VAT yok. Bu doğru ama bunun için şartlar var. Bu sadece ürün ve hizmet satışları ile ilgili. Bunun haricinde şirketin yine kurumlar vergisi ödeyecek ve beyan yapacak. Şirketten para çektiğinde yine gelir vergisi ödeyeceksin. Yani vergiler bitmiyor.
4. Amerika'da LLC şirketlerde kurumlar vergisi yok ve İngiltere'den daha avantajlı. Dubai'de şirket kuruluşu ucuz değil. Websitemizi inceleyin, fiyatlar $4,600'dan başlıyor. Dubai vergi avantajı sunuyor.
https://www.dubaisirketkur.com/serbest-bolge