Yusufc4n23 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yurdışında yaşayanlar için lafım ayrı ama herkes 10 tl verip yurt dısı numara alıyor
yurtdısında yasayan kisilerden yurtdısına ait özel bir belge talep edilip profilinin köşesine yurt dışı ibaresi konulabilir en azından yurt dısındaki işlem yapan vatandaşa karşı daha temkinli olurlar cünki sikayetde edilemez
Bunun yerine acaba siz alışveriş yaparken biraz dikkatli mi olsanız? Mesela gerçek hayatta yapmayacağınız bir alışverişi, birinin 10 yıllık profili var diye yapmasanız? Bakın benim de 10 yıllık profilim var. Bir anlamı var mı bunun? Zerre kadar anlamı yok. Çünkü benimle yaptığınız diyalogla zaten benim niyetimin iyi ya da kötü olduğunu anlayabilmeniz gerekiyor.

En basitinden, kaç yıllık üye, kurumsal üyeliği de var. Bir stream uygulamasında üyelik satıyor. Zaten 400 lira aylığı, 100 lira istiyor. Sizde 4 kişi paylaşacağınzıı düşünüyorsunuz. 15 kişi var içeride. Aldığım ilk günden itibaren tek bir video izleyemez hale geliyorum. Ne üyelik tipi, ne de başka bir şey, bu kişinin iyi olduğunun kanıtı değil gördüğünüz üzere. Diyalog kurarken de zaten 100 lira diyip alıyorsunuz. Nitekim sonuç bu oluyor. €1000 veriyor olsaydım, bu şekilde almazdım elbette.

Burası bir forum. KYC/KYB dediğiniz şeylerin bir sınırı var. Bankalar bile kafasına göre bu kadar yoğun veri toplayamazlar. Burada yapılan bilgi toplama da usüle göre uygun, sektörüne göre abartılı. Hem selfie, hem kimlik doğrulama yapıyorsunuz. Bunu yaptığınız başka bir yer varsa, orası da EMI ya da Bankacılık lisanslı kuruluşlar.

Kısaca, bir şeye çözüm arıyorsunuz. Anlaşılır. Ancak, arama yönteminiz gerçekle çok ilişkili değil. Kimse Türkiye numarası koymak zorunda değil. Bu sizin için bir kusursa, bu kişilerden alışveriş yapmayın. Ben şahsen Türkiye numaram olsa da vermezdim. Normal hayatta ticaret yaparken, şahsi numaranızı mı veriyorsunuz? Alakası bile yok. Ticaret yaptığınz numara, gayette kişisel numaranızdan farklı olabilir. Bu hukuken bir normal durum ise, neden burada anormal olsun ki?

Kişinin banka hesabındaki bilgilerle eşleşip eşleşmediğine bakın. Konuşmasının güven verip vermediğine bakın. Bundan daha fazlası zaten gereksinim değil. Bu bilgi de sizin dava açmanız için yeterli.