tunaguzel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Fahrettin Bey,

ben youtube,instagram, gmail hesabı satmak istiyorum. Kendim açıp tamamen yasalara uygun şekilde hesabı amacına ulaştırıp satmayı hedefliyorum. Kafamdaki düşünceler şunlar;

*bu hesapları satarsam eğer (satış yaptığım hesapların sosyal medyanın kurallarında satışın yasak olduğu belirtili) ileride birgün sattığım hesap yasal yönden bi suç işlerse ne yapabilirim?
*bu işi resmi şekilde vergilendirmek istiyorum.( aynı zamanda ssklı bi işte çalışıyorum.). vergi dairesinde sosyal medya kazancı diye hesap açtırıp gelirlerde oto %15 kesinti ile kazanç sağlanıyormuş ama bu kazanç bu sisteme giriyor mu bilmiyorum. şahıs şirketi mi kurmam gerek? eğer şahıs şirketi kurarsam satışları ekran görüntüsü ile faturalandırabilir miyim beyan usülü. eğer ileride yasal yönden bi suç işlerse sattığım hesap, faturalandırdığım veya sosyal medya kazanç hesabıma satış tutarı ulaşan ürünümü devlete kanıt gösterebilir miyim?
*kripto ile ödeme alabilir miyim? aldığım ödemeyi direk şahıs şirketine bağlı hesabıma veya sosyal medya hesabıma çekmek şartıyla.
*bu sorularım dışında önereceğiniz veya ekstra detay olarak verebileceğiniz tüm bilgileri dinlemek isterim. teşekkürler.
Merhabalar.

- Vergi konularında bir muhasebeciye danışmanız en sağlıklısı olur.

- Fatura TCK kapsamında bir ispat aracı olarak kullanılabilir. Olursa iyi
olur. Ama %100 şart değil. Kanıtlarınızı aksi ispat edilemeyecek şekilde
toplamanız gerekir. Kanıt diye sunduğunuz şeyi paintten yapmanız
mümkün olmamalı. Mesajları gerekirse telefondan gösterme imkanı
olacak şekilde saklayın. Ben bu hesabı şuna sattım diyebiliyor ve
ispat edebiliyorsanız olay bir şekilde çözülüyor.

- Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik
kapsamında "Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı
şekilde kullanılamaz. "

- Eğer danışmanlık almak istiyorsanız profesyonel olarak yardımcı
olabiliriz. Bunu yapabilmek için iş modelinizin tüm detaylarını
öğrenmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde net şeyler söyleyebiliriz.
Burada yazdıklarım sadece genel olarak işinize yarar.

İyi forumlar