geçmiş olsun şişirir de şişirir yattığı gün parasını da sizden alırlar.
Kaportacıda yaptırsaydınız keşke neden arayıp bilgi veriyorsunuz anlamıyorum ki? Nasıl aldıysan öyle bırak mantığı hocam, aracı nasıl aldıysanız öyle teslim edin şahsen ben 12 senedir hiç kaza yapmadım işleyiş nasıl merak ediyorum
Araç kiralarken mini hasar veya midi hasar sigortasını mutlaka yaptırın, bu tür şeyler yaşanırsa başınız ağrımaz.
Şimdi bir güvenceniz olmadığı için Budget ne derse o geçerli malesef, geçmiş olsun.
Güvence paketi almadığınız için hem düzeltme (onarım) masrafı, hem de aracın değer kaybı ve serviste kaldığı süre boyunca yattı parası adı altında ücret talep edilecektir. Keşke üstteki arkadaşın dediği gibi aracı teslim etmeden önce bir kaportacıya gösterip 500-1000 TL civarına hallettirseydiniz, daha ucuza mal olabilirdi. Geçmiş olsun
hocam sizce bu göçüğü 1000tl ye yaparlar mı sanayide ustaya selam versen 500den başlıyor zaten 😀
sanayiye gitsen boyasız göçük onarımından 10bin rahat isterler buna
Geçmiş olsun standart egeanın iğrenç arka tampon mühendisinin işi.
Arabada tampon var ama vurduğun yer tampondan ileride.
Ve 10 egeanın 6 si buradan kazalı.
Tutanak tut alkol testi yaptır.
Arabayı bu şekilde teslim et problem yaşamazsın
Bildiğim kadarıyla kiralık araçların kaskosunda tutanak çok önemli. Tutanak tutulması için ısrarcı olun. Trafik jandarma vardır mutlaka uzun sürer ama tutarlar diye düşünüyorum.
Büyük geçmiş olsun hocam keşke full kasko yaptırsaydınız. Bir önceki konunuzda da konuşmuştuk. Full kasko yaptırsaydınız jandarma tutanağı tutulup hiç bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktı 0 masraf ile kurtulacaktınız ve isterseniz ikame araç alabilirdiniz. Eğer budget'a fotograf atmadıysanız sanayide göçük onarımcıdan bi fiyat alın derim tampondaki boyada size aitse boyacıdan beyaz boya alıp kendiniz de halledebilirsiniz göçük onarımcıda halledebilir 5 dakika da. Arkadaşların dediği gibi 500 liraya bitiremezsiniz. En kötü 2500 - 3000 tl masrafınız olur. Kötü bi tecrübe olmuş ama inanın bu hasarda hiç birşey yok. Daha da kötüsü olabilirdi. Kafanıza takmanıza hiç gerek yok.
tecrübe olarak yazıyım. olduğu gibi anlatın, havalimanı ise olayı anlat mini hasara teslim alan kontrol de alır. hiç yalana dolana gerek yok araçlar full kaskolu zaten.
Karşıda bir araç yok, tek başınıza kaza yaptığınız için tutanağa gerek olduğunu düşünmüyorum. Yine de sizi yanlış yönlendirmeyeyim mutlaka öğrenin. Ancak tutanak, bir kazanın haklılık payını hesaplayabilmek için tutuluyor. Siz normal bir yere tek başınıza vurmuşsunuz
Sixt ten kiralamıştım, tek taraflı kaza olarak yol kenarı bariyere çarptım. Jandarma tutanağında alkol testi oluyor, sigorta şirketleri ona bakıyor. Yaklaşık 250k hasar vardı araçta, mini kasko yapmadığım için bana 9k fatura çıkardılar.
Tutanak olmazsa tüm masrafı yansıtıyorlar maalesef.
Hocam boyasız göçük düzeltme yapılabilir oraya. Muhtemelen 4000 ile 6000 tl arasında bir fiyat çıkar. Eğer boyanırsa adamlar size değer kaybı davası açabilir.
kordon bozulmuş 1000 tl yapar diyenler ne yaşıyo bilemiyorum : d aama rent sahibi pek sorun etmez bu onlar için devede kulak bir hasar o yüzden hızlı cepten yaptır teslim et daha iyi olur
Kasko yaptırsaydın iyiydi 100k istemezlerse şanslısın
Budget, sixt, avis gibi firmaların araçları full kiralık araç kaskolu. Normalde tutanak var ise herhangi bir bedel ödememek gerekiyor.
Kaza anında sixti arayıp çekici istemiştim. Bu aramadan 2 saat sonra jandarma tutanak için geldi. Sigorta experi beni aradı neden 2 saat sonra jandarmayı aradın, alkol aldın da onun düşmesini mi bekledin diye sorular sordu. Jandarmayı arama kayıtlarımı gönderdim, öyle ikna oldu.
Yani sizden para almak için açık nokta arıyorlar, bana en son ek sigorta almamışsınız bu yüzden 9k bedeli ödemeniz gerekiyor dediler. İllallah ettiğim için kabul edip dosyayı kapattık. Bu süreç 2 yıl sürdü.
Umarım sizinde sıkıntısız kapanır.
Herkese çok teşekkürler toplu dönüş yapmak istedim.
Arabayı şirkete teslim ettim, tuttuğum tutanak sayesinde kasko tarafından karşılanacağını bana bir masraf çıkartmayacaklarını belirttiler.
Böyle durumlarda tutanak önemliymiş bunu da öğrenmiş olduk. Ayrıca firmayı arayıp bildirmek yerine kendim yaptırmayı tercih etseydim fuzuli masraf çıkacaktı.
İşin ilginç yani madem böyle bir hakkımız var ve kasko tarafından faydalanabiliyoruz, neden kiralama aşamasında güvence paketi satmaya çalışıyorlar? O paketlerin ne anlamı var onu da anlamış değilim.