300-500 TL'ye kod yazdırmaya çalışıyorsanız tabiki bulamazsınız

Eski iş yerimde bir yazılım lazımdı bir yerden veri çekecek ve bilet satışı yapacak. Anlık biletleri getirecek sanal pos entegreli falan.

Bana sordular ben dedim kod yazamam. Birini bulmuşlar onun tanıdığı diye. Adam 1000 TL ye yaparım demiş. 3 ay boyunca ne site var ortada, nede adama ulaşmak imkansız 3-4 günde bir cevap veriyor.

Dedim bu paraya bu iş olur mu? Sistem oturup günde yüzlerce bilet satıldığında sorun olsa bu adama nasıl ulaşacaksınız dedim. haklısın dediler.

Bir yazılımcı buldum her şeyi anlattım. 1 ayda adam sistemi kurdu 3000$'a ve sorunsuz bir şekilde teslim etti. Aylık 500$'ada bakım anlaşması yaptık geliştirme ve sorunlarda yardım edecekti.

Bir sorun veya ekleme lazım olduğunda gece gündüz farketmez teli açar hemen ilgilenirdi. Siteye anlık 10-20 bin kişi girip deli gibi satış yapılırken bile sorun yaşamadık aksaklık hiç olmadı.

Ucuz iş yaptırmaya çalışırsan yazılımcının 2 gün sonra amcası hamile kalır, hastanelerde sürünür yada cenazelerde uğraşır olur tipik yalanları ile

Yani bu forumda kurumsal bir wordpress siteyi 300-500 TL'ye kuranda var. Ben aynı siteyi kendim yaparak az daha detaylı ilgilenerek 15-20 bin TL + KDV ile müşterime satıyorum. Sonuçta wordpress kur beleş tema satın al 59-60 dolara kur geç değil mi? Fakat benimle 6 yıldır devam eden onlarca müşterim var. Çünkü sitelerin hepsi güncel, hepsi sorunsuz. Bir şey eklenecekse gece gündüz farketmez telefonum açıktır ulaşabilirler. Bazısı benim yaptığım işten bağımsız ne bileyim bilgisayarına virüs girmiştir beni arar bilgi fikir alır konuşur. Ama hiçbir zaman aldığı hizmetle sorun yaşamaz.

Buda aynı mantık. Benimde r10 da yazılım ihtiyacım oldu aynı yazılıma 100 tl teklif verende oldu, 3000 tl teklif verende oldu. Yazılım önemsizdi benim için 100 TL verip işe başlatıp amcasının hamile kalmasından dolayı 2900 TL daha verip 3000 TL lik teklif verene toparlattım ve sorun yaşamadım.

He geçende bir siteden apiyle bir kod yazmam gerekiyordu fiyatlar biraz pahalı gelince api dökümanını chatgptye atıp oradan yazdırdım sorunsuz çalışıyor. Yani size basit gelen birşeyse kendiniz yazın bu şekilde. Eğer yapamıyorsanızda "ne kadar ekmek o kadar köfte"