Amerikan filmlerinde görürsünüz. Musluk değişecektir kendileri uğraşırlar falan usta çağırmayalım diye. Çünkü işçilik pahalı malzeme ucuz oralarda

Şimdi siz emeğe fazla diyorsunuz fakat o adamın oraya yaktığı yakıt var, o adam o gün yemek yiyip karnını doyurdu, o adamın ssk sı, o adamın vergisi o su busu ve en önemlisi yıllar boyunca emek harcayıp öğrendiği meslek var. O yüzden neye göre pahalı tartışılır.

Ben kendi evimde çoğu şeyi kendim yapıyorum mesela ustayı çağırmam elimden her iş gelir.

Hayatım boyunca

Klima, ısıtma soğutma, soğuk oda, demirci, bilgisayar, web yazılım, fotoğrafçılık, video ve drone çekimleri, beyaz eşyacı, grafikerlik bu kadar ve daha sayamadığım çok işi yaptım 2002 yılından beri. Şuradaki keyifli online işler ve foto video gibi işleri geçin, demircilikte kışın soğuğunda elinin demire yapışması yada kaynağın göz alıp, o kaynak ateşinin patlayıp heryerini yakması ayrı eziyet. Beyaz eşyada o kocaman çamaşır, buzdolabı gibi makineleri sırtlanıp kat kat merdivenler çıkarması heleki eziyet.

Ben kendi bahçemde taş duvarımıda kendim ördüm. O kocaman kayrak taşlarını taşı, harç kar o sıcağın altında eziyetti.

Şimdi ben bu kadar zor ve eziyetli işlerden kolay işlere kaçtım mantıken. Ya kaçamayıp bu eziyeti yıllarca çekenler napsın. Şurada sıcak altında kaç kişi ayın her günü amelelik yapıp toprak kazabilir Herkes kolay iş ister doğal olarak. O yüzden bazı işlerde fiyatı çok abartı bulmadan emeği neyse veririm. Çünkü o işleri yapanların emeği büyük.

Aynı şekilde sanayicilere laf edenler var mesela araba girince açılış fiyatı bu diye. O adamlarda haklı kimse çalışmak istemiyor zor şartlar altında herkes kolaya kaçıyor. Adamda çalışacak bulamayınca arttırıyor fiyatları

Sonuç olarak elinizden gelen işleri kendinizin yapmanızda fayda var herşeye para saçılmamalı. Fakat elinizden gelmeyen bir iştede emeği unutmayalım.

Daha bu akşam 2 kahveye starda 500 TL verdim Benim önüme sunulması 10 dakika sürdü ama o kahvelerin oraya kadar gelmesinde kim bilir ne kadar emek harcandı.