25 yıldır çalışıyorum. Şu tecrübemle asgari ücrete evet desem, dönüş alamam. Bunun sizin bilginiz ya da tecrübeniz ile ilişkisi yok.
Eskiden CV gönderilir ve incelenirdi. Şimdi insanlar önce çevresinden birilerini güzel pozisyona koymaya çalışıyorlar, açtıkları iş ilanı da sadece CV toplamak için iş ilanı oluyor.
3000 başvuru yapsanız, abartmıyorum, 100 tane insan CV nize bakarsa şanslısınız. İsterseniz CV'nize eski Cumhurbaşkanıydım yazın.

Bunun dışında o 100 kişiyi de kaybetmemek için ATS uyumlu profesyonel CV yapabilirsiniz. Çoğusu sadece ATS ye odaklanıp, CV'nin hikayesel anlatımını unutuyor. 5-8 saniye arasında bir etki vermeniz gerekiyor ki, HR biraz daha fazla CV nize bakabilsin.

HR dediğiniz insanların tamamı, buna teknik HR olarak çalışanlarda dahil, sizin ne iş yaptığınız konusunda hiçbir fikre sahip değiller. Bu nedenle, biz böyle teknik CV yaptığımızda, aslında o doğru bir şekilde iletilmiyor.

Zaten işsiz de olduğunuz için size ücretli hizmet sunmak istemem. Ama ihtiyacınız varsa, yurt dışı olur diyorsanız, B2 ve üzeri dil bilginiz varsa, üniversite mezuniyetiniz varsa, CV'nize göre teklif sunabilirim. Türkiye için çok yapabileceğim bir şey yok. Sadece CV'nizdeki yanlışları size ücretsiz olarak izah ederim.

Umarım iş arayışınız kolaylaşır. Herkesin sonuçta yaşamaya, ailesine bakmaya ihtiyacı var.