Cidden şaşırtıcı şekilde 2 gündür basit bir script yazdırmaya çalışıyorum ancak ne yanaşan nede yapabilen
veya uğraşabileni görmedim. Bu tarafı üzücü ben r10 da Yazılımla uğraşan arkadaşlar var sanıyordum yanılmışım
Cidden 2 veri paketinin yerlerini değiştirip chat gpt yardımıyıla basit bi script hazırlayacak kimse çıkmadı . Şaşırtıcı
Hocam gerçekten "2 veri paketinin yerlerini değiştirip chat gpt yardımıyıla basit bi script" ise neden kendiniz yapmıyorsunuz? Bu kadar basit birşeyse sizin de yapabiliyor olmanız lazım öyle değil mi? Bakın ben size bir hikaye anlatıyım. Bir fabrikada sistem durmuş makinalar çalışmıyor. Patron bir usta bulmuş bu işi çözebilecek. Sonra adam makinaları incelemiş ve bir vidayı sıkmış ve makinalar tekrar çalışmaya başlamış. Patron borcumuz ne kadar demiş. Usta da demişki 100bin tl. Patron şaşırmış, "hayırdır kardeş bizi mi koparıyorsun altı üstü bir vida sıktın" demiş. Usta da demişki vidayı sıkmak 1000 tl, bu işe yıllar verip arızayı bulmanın bedeli 99bin tl demiş. Parayı almış gitmiş. Bilmem anlatabildim mi? Forumda birsürü yazılımcı var ama siz bu ustalara ne kadar fiyat çekiyorsunuz Allah bilir. Biraz da kendimize dönüp bakalım.
Edit: Bir de geçenlerde forumda bir arkadaşın başına gelen bir olayı anlatıyım aklıma gelmişken. Eleman google mapsten bir yorum sildirmek istemiş. Forumdakilerin verdiği fiyatlar pahalı gelmiş sonra gitmiş hintlilere. Hintliler yorumu silmişler parayı almışlar. Hemen peşinden üç tane eksi puan basmışlar. Demişler ki şu kadar daha para göndermezsen negatif yorum yağmuruna tutarız şirketini. Konu linkini bulursam buraya yazarım yine. Edit: Konuyu buldum
https://www.r10.net/off-topic/456786...ldirmeyin.html
Edit 2: Hepimiz aynı gemideyiz arkadaşlar. Bu ölücülüğü bitirmezsek herkes kaybeder. Yazılımcılar yıllarca okul okuyor, tecrübe kazanmak için saçmasapan şirketlerde çalışmak zorunda kalıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Patronlar yazılımcılar üzerinden tonla para kazanıp yatını katını arabasını esk0rtunu aft0sunu değiştirirken yazılımcıya yapacağı üç kuruşluk zamma çökmeye çalışırsa birgün çok pis patlarlar. O yazılımcıdan daha aşağı bir konuma düşerler. Ha bu devran benim buraya yazdığım üçbeş kelimeyle değişmez evet ama bir kişiyi bile uyandırsam bu herkes için kazançtır.