@RauL; öncelikle yeni bahçeniz hayırlı olsun. Musluk bağlamak, ampül değiştirmek gibi işler basit gibi görülse de bu işten ekmek yiyen bir sürü insan var. Eğer bu tip basit görülen işlerde "usta emeğinden" kurtulmak isterseniz sık pratik şart. Ayrıca gerçekten emek harcayanlar olduğu gibi yanıltanlar da var. Örneğin birkaç ay önce komşum hortum bağlatmak için usta çağırmış. Hortumu takmış ama kenarlardan su geliyor. Balkon musluğu değişecek demiş usta. 3 bin TL istemiş bir musluğa. Benden yardım istedi. Baktım aslında musluk sorunlu değil. Musluğu takarken, kendir veya telfon banda sarmamış. Kenardan su geliyordu. Bende telfon bant vardı. Birkaç tur sardım. 3 aydır sorunsuz kullanıyor. Haliyle sözde ustayı da 3 bin TLden ettik ama. Gerçi o usta ya hakkaten işi bilmiyor ya da insanların konu hakkında bilgisizliğini istismar ediyor. Alnının teri ile helal para kazanan emekçileri, gerçek ustalar tenzih ederim. Benim lafım usta görünümlü tiplere. Bir arkadaşım da anlamaz bu işlerden. Köy evine 400 metre öteden ampul değiştirmek için usta çağırmış. Plakasız mobiletle gelen usta 1500 TL işçilik + 200 TL ampul parası (ampul de tungsten flamanlı ampul Led değil) almış. Allahtan 400 metreden geliyor. 10-12 kmden gelseydi hapı yutmuştu arkadaş.