LLM istediği kadar kendi alt yapısını kullanan yerlere savaş açsın, bu açtığı savaşa kendi modellerinin daha pahalı üretim yapması ile sonuçlanır. Çünkü kattığınız her şey geliştirme olsa da beraberinde ciddi yatırımları getirir, bunun da çıktısı üretim masrafı ve satış bedeli artışıdır.
Bu nedenle, LLM alt yapısı ile modelleme yapmaktansa, SLM yapmak daha sağlam bir iş kolu olur. Amacınızı çok küçük bir spesifik alanda tutarsınız, fazlasıyla ihtiyaç karşılatırsınız.
Bu işten hiç anlamayanlar için:
Banka açmanın maaliyeti $10.000.000 ise ve hizmet sunmak için binlerce şube açmanız gerekiyor ise, her şeyden çok kazanmak zorunda kalırsınız. Çünkü işletim maliyetiniz çok fazladır. Her şeyden biraz da olsa bilgi sahibi olmak zorunda kalırsınız ve her şeyi sağlamaya çalışırsınız.
Ancak, EMI (Elektronik Para Kuruluşları) açmanın maliyeti $1.000.000'dır. Fiziksel yerlere ihtiyaç duymazsınız. İşletme maliyetiniz bir anda binlerce kez az olarak yansır. Her şeyi sağlamaktansa belli şeyleri sağlarsınız. Bu da sizi bankalara göre daha çok tercih edilen bir yapı haline getirir.