Ekte son 20 yılda 4 ve üstü depremlerin olduğu yerleri görüyorsunuz altında ise türkiyenin fay hatlarını görüyorsunuz gördüğünüz gibi depremler fayhatlarının olduğu yerlerde ve doğalgaz araması yapılmamış yerlerde oluyro kütahya evet var ama diğer iller çok daha fazla ve hiç birinde doğalgaz araması yok.
Doğalgaz araması ile deprem oluşmaz eğer editörün rüyası doğru olmuş olsaydı şuan doğalgaz satan ülkeler deprem nedeniyle yerlebir olmuştu
Elbette seni küçümsüyor veya sana bir garezim yok ama bu komplo teorilerine inanıp gerçekten sapmamanı öneririm
Görüşleriniz için teşekkür ederim ancak ben belki konuda eksik yazdım yada kendimi ifade edemediğimi düşünüyorum. Yukarıda APT hocamında en son yazdığı yazıyı okursanız ifade etmek istediklerim aslında kısmen aynı yola çıkıyor, Bilimsel olarak deprem gerçeğini ve fay hattını inkar ediyor değiliz hiçbirimiz. Benim demek istediğim tek bir sondaj yada sondajlarla yada sadece doğalgaz arama çıkarma faaliyetleri değil konudada ifade ettiğim gibi yabancı firmalarlada ortak çalışılan jeotermal enerji arama çalışma faaliyetleri yapan oluşumlar var. Sondajın kendisi depreme neden olmasa da sondaj sırasında uygulanan bu işlem fay hatlarında çeşitli dengesizliklere sebep olabilir.
alıntı olarak şunu bırakayım
''Emily Brodskynin başyazarı olduğu ve Science dergisinde yayımlanan çalışmada, Güney Kaliforniyadaki Salton Denizi Jeotermal Enerji Santralinin bulunduğu bölgede jeotermal kaynaklardan enerji elde etme süreçleri ile sismik faaliyetler arasında kuvvetli bir ilişki olduğu belirlendi. Araştırmacılar bu bölgedeki depremlerin sıklığının, enerji üretimi sırasında yeraltından çekilen ve yeraltına verilen suyun hacmine bağlı olarak değiştiğini söylüyor. Ancak bu sürecin depremler üzerinde dolaylı bir tetikleyici etkisi olsa da doğrudan bir ilişkiden bahsetmek hatalı olabilir.''
yani sondaj yapıldı yere bi direk sokuldu deprem oldu bitti demiyor kimse, yukarıdaki ATP hocam haarp teknolojisini daha çok savunuyor mesela bunlada ilişkili olabildiğinden bahsetti tabiki bu bi yorum herkesin kendine ait yorumu olabilir.
Olaylara komplo teorisi olarak sapmadım hiç çok şükür sadece ülkemde neler oluyor anlamaya çalışıyorum bunu sizede tavsiye ederim.