Para kazanmanın açılmasının verdiği keyif bambaşka 5 kanalda yaşadım hala çok keyif alıyorum. Şimdi detayları anlatıyorum. Vergi dairesine bile gitmene gerek yok. Gib üzerinden hazır dilekçeyle sosyal medya içerik üreticisi muafiyet belgesine başvuruyorsun. İnternette nasıl yapacağının detayları var. Bu dilekçeye cevaben sana e-tebligat gelecek eğer açıksa e tebligatın. Bu tebligatın çıktısını alıp bir bankaya giderek banka hesabı açtıracaksın. Özellikle şunu söylemen lazım. Sosyal medyadan gelirim var bu gelirin otomatik olarak yüzde 15'nin vergi dairesine ödenmesi gerekiyormuş bunun için hesap açtıracağım diyeceksin. Çok bilmiyor banka çalışanları. Hesabı açtırdıktan sonra iban numaranla birlikte tekrar dilekçe oluşturup vergi dairesine ibanını göndereceksin. Bundan sonrası önemli. Eğer sigortalı ya da emekli değilsen bağkurun başlıyor. Bağkur ödememek için ya emekli birini bulacaksın ya da sigortalı çalışacaksın. Baban ya da annen emekliyse muafiyet belgesini onun adına alıp onun adına banka hesabı açtırabilirsin. Bu şekilde google'dan gelen her ödemeden %15 vergi otomatik kesilecek. Kalanı senin paran. Banka hesabını açtıktan sonra 1 tl gönderip %15 kesilip kesilmediğini kontrol etmelisin. Eğer kesmiyorsa bankayla tekrar görüşmelisin.
Ben sigortalı çalışıyorum. 2 yıldır youtubedan para kazanıyorum. Kendi üzerime aldım muafiyet belgesini. Sigortalı olduğum için bağkur ödemiyorum.
Adsense üzerinde ödeme bekletme seçeneği var. İstediğin kadar bekletebilirsin. Google üzerinden banka hesabına para gelmediği sürece sıkıntı yok. Eğer parayı hesabına alacaksan yukarıdaki işlemleri yapmalısın.