Selam instagram da reklam çıktım çok mesaj geliyor hazır mesajlardan fiyat soruyorlar hem whatsapp hem instagramdan. Fiyat veriyorum hiç bir tepki yok. Görüldü atıp geçiyorlar bot gibi
Selamlar. Sektöre göre değişir stratejiler fakat hazır şablona tıklamak demek satın alma niyeti yüksek demek değildir.
Ben reklamcı olarak hazır şablonda şöyle kullanıyorum örneğin XXX ürünü sipariş etmek istiyorum. Böylece buna herkes tıklamıyor. Altına ise şöyle şeyler yazıyor. Yeriniz nerede? Ürün Hakkında bilgi almak istiyorum.
Böylece müşteriye direk fiyat bilgisi vermiyoruz. Müşteri fiyatı aldığı gibi iletişim kopar. Fiyattan önce hizmetimizi ürünümüzü anlatmamız ve halen ilgileniyorsa fiyatı öğrenmek istiyorsa fiyatı sonunda vermemiz lazım. Bir de DM geldiyse bu kişiyi whatsapp veya fiziksel yerimiz varsa dükkanımıza çekmemiz lazım. Yani ilk aşama mesaj almak ikinci aşama whatsapp ve telefon görüşmesi şeklinde ısıtarak ilerlemek lazım.
Gerçekte esnaflık ve satışta iyi olan kişiler bile instagram dm de çuvallayabiliyor. Başka mecra başka müşteri tipleri ve klasik ticarete göre teknoloji farkı var.